Pred nama je vikend, savršeno vrijeme za isprobavanje novih recepata koji će oduševiti cijelu obitelj. Sezonska hrana uvijek nam je prvi izbor, a svježe tikvice možda su i najpopularnije povrće kad nam dođu topliji dani.

Ako pripremate druženje, ili želite klincima „podvaliti“ povrće – pripremite slasne lađice od lisnatog tijesta u kojima tikvice dobivaju sasvim novu dimenziju, a pripremaju se zaista brzo i jednostavno.

Listane lađice s tikvicama – sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 200 g tikvica
  • 200 g tvrdog sira po izboru
  • 3 žlice sezama
  • 2 velike žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar, timijan
  • Po želji malo badema

Za premaz:

  • Žumanjak
  • Malo ulja

Lisnate lađice s tikvicama – priprema:

  1. Pripremite tijesto. Lisnato razvaljajte na papiru za pečenje pa svaki pravokutnik lisnatog tijesta podijelite na devet jednakih dijelova. Svaki dio oblikovati u lađicu – spojiti krajeve da dobijete oblik broda kao što možete vidjeti na fotografiji. Lađice stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Pripremite nadjev. Tikvicu dobro oprati pa s korom krupno naribati. Posoliti pa iscijediti višak vode. Na tikvice naribati i sir po izboru i dodati sve ostale sastojke. Ako volite isprobavati nove okuse, smjesi dodajte i malo krupno sjeckanih badema.
  3. Puniti lađice pripremljenim nadjevom pa ih na kraju premazati žumanjkom i uljem. Peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

Lisnate lađice s tikvicama Lisnate lađice s tikvicama blogerice Jeke Marić (Foto: Instagram@JekaMaric)

Recept za genijalne lađice s tikvicama s nama je podijelila food blogerica Jeka, a u nastavku se možete inspirirati s još recepata za ukusna i brza jela. 

Lisnate lađice s tikvicama Lisnate lađice s tikvicama blogerice Jeke Marić (Foto: Instagram@JekaMaric)

Punjene lepinje sa šunkom i i sirom Bez previše komplikacije: Recept za brzinske lepinje punjene šunkom i sirom Špageti s rajčicom i bosiljkom koji se pripremaju u jednom loncu Gotove za 20 minuta: Recept za špagete s rajčicom i bosiljkom iz jednog lonca Musaka Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom Lisnato s povrćem Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Carska pita Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka Slika nije dostupna Gotova za tren! Recept za slasnu lisnatu savijaču sa sirom i šunkom Brza pita od sira Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju