Pred nama je vikend, savršeno vrijeme za isprobavanje novih recepata koji će oduševiti cijelu obitelj. Sezonska hrana uvijek nam je prvi izbor, a svježe tikvice možda su i najpopularnije povrće kad nam dođu topliji dani.
Ako pripremate druženje, ili želite klincima „podvaliti“ povrće – pripremite slasne lađice od lisnatog tijesta u kojima tikvice dobivaju sasvim novu dimenziju, a pripremaju se zaista brzo i jednostavno.
Pripremite tijesto. Lisnato razvaljajte na papiru za pečenje pa svaki pravokutnik lisnatog tijesta podijelite na devet jednakih dijelova. Svaki dio oblikovati u lađicu – spojiti krajeve da dobijete oblik broda kao što možete vidjeti na fotografiji. Lađice stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremite nadjev. Tikvicu dobro oprati pa s korom krupno naribati. Posoliti pa iscijediti višak vode. Na tikvice naribati i sir po izboru i dodati sve ostale sastojke. Ako volite isprobavati nove okuse, smjesi dodajte i malo krupno sjeckanih badema.
Puniti lađice pripremljenim nadjevom pa ih na kraju premazati žumanjkom i uljem. Peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
Recept za genijalne lađice s tikvicama s nama je podijelila food blogerica Jeka, a u nastavku se možete inspirirati s još recepata za ukusna i brza jela.