Ponekad jednostavni sastojci čine najbolju kombinacija okusa, a jedan takav recept donosimo vam u nastavku. Radi se o fantastičnoj torti koja spaja maline, vrhnje, kekse i šlag, a njezina glavna prednost jest činjenica da je gotova u 15 minuta.
Najbrža torta s malinama – sastojci:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 500 ml kiselog vrhnja
- Ekstrakt vanilije
- 200 g šećera u prahu
- 400 g smrznutih malina
- 500 g mljevenog keksa
- šlag za ukras
Najbrža torta s malinama – priprema:
- Vrhnje za šlag umutiti da ne bude potpuno čvrsto, odnosno do trenutka kad promijeni teksturu u malo gušću. Dodati šećer i kiselo vrhnje pa umutiti do kraja.
- Postupno dodati mljeveni keks i zamrznute maline pa promiješati kratko rukom. Dodati i ekstrakt vanilije.
- Staviti u kalup promjera 26 centimetara koji ste prethodno obložili prozirnom folijom.
- Ohladiti nekoliko sati, a najbolje preko noći.
- Na kraju pripremiti šlag iz vrećice po uputama na pakiranju pa njime premazati tortu.
Savjet: Umjesto malina možete koristiti zaleđeno šumsko voće.
Recept za fantastičnu tortu s malinama s nama je podijelila blogerica Staša, a još ideja možete pronaći na YouTube kanalu i u nastavku:
Dobar tek!