Visoke potpetice su super, ali zaista nisu za sve prigode, pogotovo kada su vremenske prilike nepovoljne. S obzirom na to da su iza nas snježni, kišni i vrlo nestabilni dani, ne čudi to što na zagrebačkoj špici nije bilo previše obuće s visokom potpeticom.

Galerija Zara, 22,99 EUR Bershka, 29,99 EUR Stradivarius, 35,99 EUR +4 Mary Jane mokasine modne kuće Prada

Centrom grada zavladali su udobniji modeli ravnih potplata ili s potpeticom minimalne visine.

Jedan od takvih modela su i cipele u kojima je špicom prošetala naša današnja street style zvijezda. U pitanju je hibridna varijanta obuće u kojoj se spajaju mokasine i cipele  Mary Jane.

Ljepotica sa zagrebačke špice u trendovskim mokasinama s remenom Ljepotica sa zagrebačke špice u trendovskim mokasinama s remenom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Trenutačnu popularnost mogu zahvaliti talijanskoj modnoj kući Prada koja je lansirala upravo takav model te oduševila trendseterice i modne influenserice.

Mary Jane mokasine modne kuće Prada Mary Jane mokasine modne kuće Prada (Foto: Prada)

I dok ih je dio žena zdušno prihvatio, ima i onih kojima nisu po ukusu. Kritičarke ih nazivaju staromodnima i nezgrapnima, ali to ipak nije naštetilo njihovoj popularnosti.

Mogu se nositi u raznim kombinacijama i češće smo ih viđali u proljetnim i jesenskim izdanjima, a ova mlada dama dokazala je da sjajno funkcioniraju u zimskim kombinacijama.

Ljepotica sa zagrebačke špice u trendovskim mokasinama s remenom Ljepotica sa zagrebačke špice u trendovskim mokasinama s remenom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Tako elegantne: Zgodna dama iz Zagreba u najpoželjnijim salonkama na svijetu Jameela Jamil u modelu Hot Chick Thomasin McKenzie u modelu Hot Chick Gemma Chan u modelu Hot Chick +7 Salonke Hot Chick dizajnera Christiana Louboutina

Čizme na preklop? O da, hit su, a to dokazuje i ovih sedam izdanja iz Zagreba Kim Kardashian 2012. u Shark Lock čizmama Kim Kardashian u Shark Lock čizmama Shark Lock čizme u street style izdanjima s tjedana mode +10 Shark Lock čizme modne kuće Givenchy opet su hit

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju