Iz godine u godinu (i desetljeća u desetljeće), moda sve više prestaje biti toliko rigidna, opterećena raznim pravilima odijevanja koja su često zastarjela i besmislena. Toliko je odjevnih kombinacija koje su se nekad smatrale nezamislivima, a danas su dio svakodnevne mode.

Galerija Hailey Bieber Emily Ratajkowski Irina Shayk +7 Lala Kent

Postojala su stroga pravila o tome koji se komadi mogu međusobno kombinirati i većina ih je poslušno slijedila, ali granice mode uvijek su pomicale one osobe koje su se usudile biti drugačije.

Iz današnje perspektive, teško je uopće pomisliti kako je postojao period kada se, primjerice, haljine nisu mogle kombinirati s tenisicama. Spajanje formalnijih komada s neformalnom obućom danas nije ništa čudno, ali nekada biste za taj potez dobili modnu jedinicu.

Ljepotica iz Zagreba u tenisicama iz linije Run Star Motion Ljepotica iz Zagreba u tenisicama iz linije Run Star Motion (Foto: Josip Moler/Cropix)

Naša današnja street style zvijezda za svoje izdanje dobiva modnu peticu. Za lepršavu haljinu s cvjetnim uzorkom klasičan i potpuno uobičajen odabir bile bi salonke ili gležnjače, ali ona je svoj model kombinirala s tenisicama.

I to ne bilo kakvim. Tenisice brenda Converse nisu novost na našoj špici jer su se takozvane starke odavno udomaćile u kombinacijama domaćih ljubiteljica mode, ali njihov model iz linije Run Star Motion definitivno nije redovita pojava.

Tenisice brenda Converse iz linije Run Star Motion Tenisice brenda Converse iz linije Run Star Motion (Foto: Office Shoes)

Predimenzionirane tenisice s platformom imaju vrlo efektan gumeni potplat i gornjište od pamučnog platna. Na prvi pogled možda biste pomislili da su neudobne, ali taj problem riješen je uz pomoć pjenastog uloška i vrlo laganog međupotplata koji apsorbira udarce tijekom hodanja.

Lala Kent Lala Kent (Foto: Profimedia)

I dok su tenisice neočekivan element ovog izdanja, sako od samta djeluje kao sasvim prirodan par haljini s omiljenim proljetnim uzorkom. Kombinacija je dodatno razigrana tirkiznom torbicom s lančanim remenom u istoj boji.

U galeriji pogledajte kako slavne dame kombiniraju haljine i tenisice.

Hailey Bieber Hailey Bieber (Foto: Profimedia)

Dama iz Zagreba u tenisicama koje privlače poglede na svakom koraku Model Nexus Bowe brenda Casadei Model Bowe brenda Casadei Model Nexus brenda Casadei +4 Tenisice Nexus Bowe brenda Casadei na zagrebaačkoj špici

Shakira sa sebe ne skida tenisice u kojima treba paziti na svaki korak Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 +8 Shakira u tenisicama Courtney brenda R13

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju