Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Najsočnija tjestenina: Ručak gotov za 15 minuta

06-03-2014 Piše Zadovoljna
komentari

U nedostatku ideja za pripremanje svakodnevnog glavnog obroka u danu izvrsno su rješenje brzi recepti koji ne zahtjevaju previše vremena niti posebnu vrstu namirnica. Svima omiljena tjestenina, inače spasiteljica za sve prezaposlene ali željne zdravog obroka, caruje i u ovom receptu prepunom mirisa Mediterana

Sastojci za tjesteninu s umakom od povrća:
-  80ml marinade
- 1 poriluk
- 1 manja tikvica
- 1 peteljka celera
- 50g cherry rajčice
- 500g tjestenine
- malo soli

Sastojci za salatu Mediteran:

- 100g rikule
- 1 svježi krastavac
- 50 g zelenih punjenih maslina
- 100 g cherry rajčice
- 2 mlada luka

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Priprema marinade:
U maslinovo ulje dodajte jednu žlicu Vegete, za poznati miris Mediterana dodajte svježi ili suženi nasjeckani ružmarin i bosiljak, te češnjak i limunov sok. Sve dobro izmiješajte, ostavite da odstoji 15 minuta. Polovicu iskoristite za pripremu tjestenine, a drugu polovicu za pripremu salate.

>>Rižoto s kozicama: Recept stvoren za ženska druženja

Priprema tjestenine:
Na zagrijanu tavu ulijte polovicu količine marinade i na njoj izdistajte na sitno nasjeckan poriluk, tikvicu, celer i cherry rajčicu. Dok se povrće pirja skuhajte tjesteninu. Kada je povrće omekšano i sočno umiješajte tjesteninu i poslužite.

Priprema salate Mediteran:
Na tanjur posložite opranu rikolu, na kolutiće narezani krastavac, cherry rajčicu i nasjeckani mladi luk te začinite pripremeljenom marinadom. Poslužite uz tjesteninu.


 

Pročitaj još
Pročitaj još