Sastojci za tjesteninu s umakom od povrća:
- 80ml marinade
- 1 poriluk
- 1 manja tikvica
- 1 peteljka celera
- 50g cherry rajčice
- 500g tjestenine
- malo soli
Sastojci za salatu Mediteran:
- 100g rikule
- 1 svježi krastavac
- 50 g zelenih punjenih maslina
- 100 g cherry rajčice
- 2 mlada luka
Priprema marinade:
U maslinovo ulje dodajte jednu žlicu Vegete, za poznati miris Mediterana dodajte svježi ili suženi nasjeckani ružmarin i bosiljak, te češnjak i limunov sok. Sve dobro izmiješajte, ostavite da odstoji 15 minuta. Polovicu iskoristite za pripremu tjestenine, a drugu polovicu za pripremu salate.
>>Rižoto s kozicama: Recept stvoren za ženska druženja
Priprema tjestenine:
Na zagrijanu tavu ulijte polovicu količine marinade i na njoj izdistajte na sitno nasjeckan poriluk, tikvicu, celer i cherry rajčicu. Dok se povrće pirja skuhajte tjesteninu. Kada je povrće omekšano i sočno umiješajte tjesteninu i poslužite.
Priprema salate Mediteran:
Na tanjur posložite opranu rikolu, na kolutiće narezani krastavac, cherry rajčicu i nasjeckani mladi luk te začinite pripremeljenom marinadom. Poslužite uz tjesteninu.