U današnje vrijeme kada svi živimo užurbanim načinom života popularni smoothie napici i prirodni sokovi prava su poslastica za naše tijelo. Osim što nas tjeraju da svakodnevno konzumiramo svježe voće i povrće našem organizmu daju sve potrebne sastojke koji su vrlo važni za njegov normalan rad.

Vitamine, minerala i vlakna u "tekućem" obliku može dobiti pomoću blendera i sokovnika, ali  između njih ipak postoje razlike. Doznajte koje.

Sokovnik

1. Cijeđenjem odvajate vlakna od soka i dobivate pravu infuizju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari koju vaše tijelo probavlja velikom brzinom.

2. Sokovi su lako probavljivi i te na taj način 'odmarate' ionako preopterećen probavni sustav.

3. Cijeđenjem voća i povrća uklanjate vlakna, ali zato iskoristite puno više namirnica u samo jednoj čaši.

4. Cijeđeni sok ne zamjenjuje obrok već ga nadopunjuje.

5. Čaša soka prije ili između obroka savršena je dnevna doza.

Blender

1. Smoothie je bogat je vlaknima iz voća i povrća te sadrži brojne hranjive tvari

2. Sokovi iz blendera su gusti i hranjivi te potiču i ubrzavaju rad probavnog sustava.

3. Gusti napitak je idealna zamjena za međuobrok jer vas drži sitima i tijelu daje energiju, a možete ga obogatiti jogurtom i raznim koštunjičavim voćem.

4. Smoothie balansira razinu šećera u krvi i odličan je saveznik u mršavljenju.

5. Čaša kremastog napitka dnevno između doručka i ručka ili pak za kasnu večeru savršena je dnevna doza.

Inspirirajte se receptima za zdrave sokove i smoothije:

Ovaj napitak pomaže u detoksikaciji i mršavljenju Recept za napitak koji će srediti proljetni umor i izbaciti toksine Smoothie od celera Napitak od celera: Recept za supermenski doručak uz koji ćete se osjećati kao novi Napitak koji popravlja krvnu sliku Moćni napitak koji popravlja krvnu sliku i vraća energiju Tri smoothieja Smoothie za doručak: Tri recepta koja će vas zasititi na barem nekoliko sati

U blenderu možete spravljati i ukusne domaće kreme i sladolede U blenderu možete spravljati i ukusne domaće kreme i sladolede (Foto: Pexels@Nicola Barts)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju