Vitamine, minerala i vlakna u "tekućem" obliku može dobiti pomoću blendera i sokovnika, ali između njih ipak postoje razlike. Doznajte koje.
Sokovnik
1. Cijeđenjem odvajate vlakna od soka i dobivate pravu infuizju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari koju vaše tijelo probavlja velikom brzinom.
2. Sokovi su lako probavljivi i te na taj način 'odmarate' ionako preopterećen probavni sustav.
3. Cijeđenjem voća i povrća uklanjate vlakna, ali zato iskoristite puno više namirnica u samo jednoj čaši.
4. Cijeđeni sok ne zamjenjuje obrok već ga nadopunjuje.
5. Čaša soka prije ili između obroka savršena je dnevna doza.
Blender
1. Smoothie je bogat je vlaknima iz voća i povrća te sadrži brojne hranjive tvari
2. Sokovi iz blendera su gusti i hranjivi te potiču i ubrzavaju rad probavnog sustava.
3. Gusti napitak je idealna zamjena za međuobrok jer vas drži sitima i tijelu daje energiju, a možete ga obogatiti jogurtom i raznim koštunjičavim voćem.
4. Smoothie balansira razinu šećera u krvi i odličan je saveznik u mršavljenju.
5. Čaša kremastog napitka dnevno između doručka i ručka ili pak za kasnu večeru savršena je dnevna doza.
Inspirirajte se receptima za zdrave sokove i smoothije:
U blenderu možete spravljati i ukusne domaće kreme i sladolede (Foto: Pexels@Nicola Barts)