Kada bismo vam rekli da imamo recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak sigurno nam ne biste vjerovali, no s obzirom da ovaj recept doista postoji na vama je da ga isprobate i uživate u zdravom, kremastom i osvježavajućem desertu

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna zato počnimo...

Sastojci:
2 banane

Banana je voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda

Priprema:
1. Banane ogulite i narežite na kolutiće

2. Stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču

3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu

4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu

5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat. Isprobajte i čokoladni mousse gotov za 15 minuta.

Trikovi:
Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 žlice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 žlice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 žlice gorkog kakaa, 2 žlice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju