Sladoled od banane
Sladoled od banane (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Najbrži recept za kremasti sladoled od samo jednog sastojka

09-07-2017 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kada bismo vam rekli da imamo recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak sigurno nam ne biste vjerovali, no s obzirom da ovaj recept doista postoji na vama je da ga isprobate i uživate u zdravom, kremastom i osvježavajućem desertu

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna zato počnimo...

Sastojci:

2 banane

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ana Maslać Plenković i Andrej Plenković Odlične štikle! Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve

Banana je voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda

Priprema:

  1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
  2. Stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču
  3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
  4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu
  5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.

Isprobajte i čokoladni mousse gotov za 15 minuta.

Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 žlice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 žlice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 žlice gorkog kakaa, 2 žlice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).