Svladavanje izrade domaće pizze brojnima je pothvat od kojeg ne odustaju dok ne pronađu savršenu mjeru nadjeva i prije svega ne postignu mekano tijesto s pomalo hrskavim rubovima kakvo nude najbolji pizza majstori. U izradi savršenog tijesta, koje brojnima često ne uspijeva, postoje brojni savjeti i mali trikovi, no mi vam donosimo recept bez aduta u rukavu koji možete lako svladati samo ukoliko pratite recept u najsitniji detalj

Sastojci za tijesto za pizzu:

- 600 g brašna ( 350g glatkog + 250g oštrog brašna )
- 5 g suhog kvasca
- 1 dcl mlijeka
- 2.5 dcl tople vode
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 žlice morske soli
- 1 žlica šećera

>>Anti-junk pizza: Možete ju jesti kad god poželite

Priprema:
1. U veliku posudu dodajte brašno, sol i šećer pa sve dobro izmiješajte, potom u sredini napravite udubinu i u nju dodajte suhi kvasac. Na kvasac dolijte mlijeko, vodu i počnite mijesiti, te postepeno dodajite maslinovo ulje.

2. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata i potom kada se udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu površinu i počnite ponovno mijesiti. Vratite natrag u posudu i pustite da odstoji oko sat vremena, potom ga prebacite na ravnu površinu i rukama nježno razvlačite, kada osjetite da puca nastavite s valjkom razvlačiti tijesto do centimetar debljine.

3. Tijesto prebacite na protvan i dodajte omiljene sastojke.

Savjet: Brašno obavezno prosijte, koristite morsku, a ne kuhinjsku sol jer morska bolje radi na dizanju tijesta. Vodu i mlijeko uvijek kratko ugrijte prije upotrebe u tijestu, tek toliko da nije hladno.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju