Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tijesto za pizzu koje uvijek uspijeva

03-12-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Svladavanje izrade domaće pizze brojnima je pothvat od kojeg ne odustaju dok ne pronađu savršenu mjeru nadjeva i prije svega ne postignu mekano tijesto s pomalo hrskavim rubovima kakvo nude najbolji pizza majstori. U izradi savršenog tijesta, koje brojnima često ne uspijeva, postoje brojni savjeti i mali trikovi, no mi vam donosimo recept bez aduta u rukavu koji možete lako svladati samo ukoliko pratite recept u najsitniji detalj

Sastojci za tijesto za pizzu:

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

- 600 g brašna ( 350g glatkog + 250g oštrog brašna )
- 5 g suhog kvasca
- 1 dcl mlijeka
- 2.5 dcl tople vode
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 žlice morske soli
- 1 žlica šećera

>>Anti-junk pizza: Možete ju jesti kad god poželite

Priprema:
1. U veliku posudu dodajte brašno, sol i šećer pa sve dobro izmiješajte, potom u sredini napravite udubinu i u nju dodajte suhi kvasac. Na kvasac dolijte mlijeko, vodu i počnite mijesiti, te postepeno dodajite maslinovo ulje.

2. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata i potom kada se udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu površinu i počnite ponovno mijesiti. Vratite natrag u posudu i pustite da odstoji oko sat vremena, potom ga prebacite na ravnu površinu i rukama nježno razvlačite, kada osjetite da puca nastavite s valjkom razvlačiti tijesto do centimetar debljine.

3. Tijesto prebacite na protvan i dodajte omiljene sastojke.

Savjet: Brašno obavezno prosijte, koristite morsku, a ne kuhinjsku sol jer morska bolje radi na dizanju tijesta. Vodu i mlijeko uvijek kratko ugrijte prije upotrebe u tijestu, tek toliko da nije hladno.

 

Pročitaj još
Pročitaj još