Duga, bujna i sjajna kosa desetljećima je bila imperativ među ženama iz svijeta zabavne industrije. Njihovi dugi valovi bili su simbol ženstvenosti, ali onda su ih, malo-pomalo, odlučile odrezati (ili odstraniti ekstenzije) te napraviti veliku promjenu. Neke od njih, poput Charlize Theron ili Scarlett Johansson, oduvijek vole eksperimentirati s kratkim frizurama.

Galerija

S druge strane, ima i onih koje se na drastičan rez odluče zbog posla, poput Anne Hathaway, koja je kosu skratila zbog uloge u filmu "Jadnici". To se pokazalo kao dobar i isplativ potez – upravo joj je ta uloga donijela prvog Oscara, i to onog u kategoriji za najbolju sporednu glumicu. Nakon toga Anne se vratila poludugoj i dugoj kosi.

Anne Hathaway odrezala je kosu zbog uloge Foto: Afp

Manekenka Taylor Hill prije dva tjedna pojavila se na Pariškom tjednu mode s pixie frizurom i izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. I dok jedni kažu da joj je duga kosa bolje pristajala, drugi smatraju kako s kratkom frizurom izgleda još bolje nego prije.

Taylor Hill Foto: Profimedia

U nastavku pogledajte 10 slavnih dama s dugom i kratkom kosom te sami odlučite koja im frizura bolje pristaje i je li šišanje bilo dobar ili loš potez.

SCARLETT JOHANSSON

Scarlett Johansson Foto: Afp

ANNE HATHAWAY

Anne Hathaway Foto: Afp

HALLE BERRY

Halle Berry Foto: Profimedia

MICHELLE WILLIAMS

Michelle Williams Foto: Afp

KEIRA KNIGHTLEY

Keira Knightley Foto: Afp

KATY PERRY

Katy Perry Foto: Afp

KERRY WASHINGTON

Kerry Washington Foto: Afp

JENNIFER LAWRENCE

Jennifer Lawrence Foto: Afp

KRISTEN STEWART

Kristen Stewart Foto: Afp

CHARLIZE THERON

Charlize Theron 1996. godine (lijevo), prije prve pixie frizure koju je napravila 1997. (desno) Foto: Profimedia/AFP

Slavne Hrvatice za koje smo zaboravili da su nekad imale kratku kosu