Kada smo ljude oko sebe pitali bez čega ne bi mogli preživjeti dan, njih devet od deset je kao iz topa ispalilo – kave! Trebamo li što dodati?

Galerija

Nakon prevrtljivih dana u lipnju koji su više podsjećali na jesenski blues napokon smo dočekali sunce, 30 °C u zraku, kratke rukave bez jakni, sakoa i hudica u torbi. Napokon je stiglo to dugo očekivano ljeto! Ono godišnje doba koje nas automatski prebaci na autopilota, strese brige i probleme i stavi ogroman osmijeh na lice.

Nije tajna da Hrvati vole kavu. Zapravo, obožavaju je. Taj miris i okus rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Taj miris i okus uz koje se družimo s prijateljima, otkrivamo tajne, dogovaramo poslove. Kava je sastavni dio života. To je ritual uživanja u životu, bilo da u njoj uživamo sami, uz dobru knjigu ili uz društvo stvarajući nove uspomene. Poseban je miris i okus kave od svježih zrna koja su neophodna za dobar espresso. A upravo takvu, mirisnu i posebnu kavu radi Philips LatteGo.

Top tri ledene kave za dugo uživanje koje će vas razbuditi, osvježiti i oraspoložiti Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Devet od deset Hrvata prije kavu svaki dan, u prosjeku dvije

Ljeto i ledena kava idu ruku pod ruku. Na 30 °C najbolja je kava u ledenom izdanju – zadržava svoju aromu, a ujedno će razbuditi, osvježiti i oraspoložiti. I jednako je savršena u bilo koje doba dana. Savršena za dugotrajno uživanje u punom okusu svakog gutljaja!

I dok je ledena kava ljetni klasik, mi donosimo tri malo drukčija recepta koja možete isprobati kod kuće, za slučaj da ovog ljeta želite nešto novo, ali idealno za vruće dane. Složit ćete se da je sve bolje uz kavu i da volimo dane kada je najveći problem izabrati između tri najfinije ledene kave. Da olakšamo, ne morate birati, dan je dovoljno dug da isprobate sve tri.

Klasika u šalici kave Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Iced latte – ljetni klasik koji podiže raspoloženje u trenu

Sastojci:
2 šalice espressa
1-2 žličice šećera
čaša leda
100 ml mlijeka

Najjednostavnije ljetno piće od kave, pravi klasik, idealan je za pripremu kod kuće. Sve što vam treba su kava, mlijeko, led i šećer. Dvije šalice espressa pomiješajte s jednom do dvije žličice šećera dok se šećer ne rastopi. Čašu od 3 dl napunite ledom i ulijte kavu. Osvježavajući i mirisni napitak završite sa 100 ml mlijeka po izboru. Za posebnu puninu okusa i ljubav na prvi gutljaj možete koristiti aparat za kavu Philips 5500 LatteGo, koji može pripremiti čak do 10 vrsta ledene kave po nižoj temperaturi pa Iced latte možete prilagoditi prema svojem ukusu i pripremiti ga jednim dodirom na ekran!

Onu savršenu svilenkastu mliječnu pjenu nitko neće odbiti, a klasični latte radi se s kravljim mlijekom, ali primjerice bademovo mlijeko daje savršenu orašastu notu. Možete koristiti sve vrste mlijeka u Philips inovativnom LatteGo sustavu. Pozovi društvo na svoju terasu, probudi barista u sebi i igraj se s receptom!

Thai ledeni užitak koji se lako pripremi kod kuće Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Thai ledena kava – egzotika Dalekog istoka na tvojoj terasi

Sastojci:
2 šalice ohlađenog espressa
250 ml hladnog mlijeka
malo cimeta
malo kardamoma
malo muškatnog oraščića
kocke leda
tučeno slatko vrhnje
šećer po želji

Thai egzotična kava stvorena je za vruće dane! Specifičnu aromu daju joj začini, pogotovo kardamom. Originalni joj je naziv Oliang, što u prijevodu znači crno-hladno. I za pripremu ovog aromatičnog ledenog užitka sa začinima pomoći će nam aparat za kavu Philips 5500 LatteGo. Za razliku od prijašnjih uređaja LatteGo, tiši je za 40 % zahvaljujući tehnologiji SilentBrew. S funkcijom QuickStart kavu ćemo čekati puno kraće i puno brže početi uživati u njoj jer se aparat zagrijava sukladno odabranom napitku. Pruža paletu od 20 napitaka od svježe mljevenih zrna kave, a od toga 10 vrsta hladnih napitaka pripremljenih po nižoj temperaturi.

Top tri ledene kave za dugo uživanje s društvom Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Za Thai užitak, u ohlađeni espresso dodajte začine i mlijeko i stavite ga u hladnjak. Za to vrijeme pripremite tučeno slatko vrhnje. U kavu dodajte kockice leda i dvije žlice tučenog vrhnja (možete i više, ovdje od viška ne boli glava), pospite cimetom i uživajte!

Stvori omiljene ljetne recepte za sebe i društvo Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Grčki frape – bogati, kremasti užitak na tvom stolu

Da biste osjetili sve čari ovog poželjnog, hladnog i osvježavajućeg napitka, ne morate potegnuti do Grčke. Jednostavan je za pripremu kod kuće i uživanje u ljetnim danima. Pije se polako i s guštom, da osjetite kako vas svaki gutljaj rashlađuje i diže raspoloženje. Zaštitni znak mu je puno pjene i puno leda.

Sastojci:
cappuccino (ili espresso)
šećer (po guštu)
mlijeko (po guštu)
kockice leda
hladna voda

Za početak dopustite aparatu Philips 5500 LatteGo da vam pripremi cappuccino (ili espresso). Kako biste dobili kremast i bogat napitak pun pjene, koristite šejker ili ručni mikser. Kada dobijete čvrstu pjenu, dodajte nekoliko kockica leda, mlijeka i vode po svom guštu. I frape je spreman! Istina, niste u Grčkoj, ali vjerujemo da jednako uživate u zavodljivom okusu i dobrom društvu. Savjet: Ne zaboravite slamke!

Philips 5500 LatteGo Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Pronađi svoj savršeni recept i uživaj!

Philips 5500 LatteGo uistinu je izvrstan ljetni pomagač uz koji možete uživati u običnoj kavi, kavi s mlijekom, osvježavajućim ledenim kavama. Da, Philips LatteGo 5500 ima funkciju ledene kave koju radi po nižoj temperaturi, kako bi se čuvao okus i aroma kave u zrnu. Ovisno o tome kako ste raspoloženi, možete birati između ledenog espressa, cappuccina, Americano užitka, caffe creme..., a tu je i Extra shot za dodatnu dozu kofeina.

100% keramički mlinac ima 12 postavki za precizno mljevenje kave od grubog do iznimno finog Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Svaki napitak kuha se na idealnoj temperaturi sa savršenom aromom. Spremite svoj personaliziran napitak u jedan od 4 korisnička profila i jednim dodirom na tipku uživajte u različitim napitcima od svježe mljevenih zrna kave. 100% keramički mlinac ima 12 postavki za precizno mljevenje kave od grubog do iznimno finog. Po vašem guštu. Po vašem guštu je i kava s pjenom ili bez. Ako se odlučite za pjenu, uz inovativni LatteGo sustav svaki ćete put dobiti savršeno svilenkastu mliječnu pjenu.

Dali smo vam nekoliko ideja zbog kojih se isplati prebaciti kafiće na svoju terasu i uživati u okusima ledene kave. Budi sam svoj barist, radi osvježavajuće napitke od kave s pjenom ili bez nje. Isprobavajući Philips 5500 LatteGo i sve njegove funkcije, stvori omiljene ljetne recepte za sebe i društvo, a ako ti ponestane ideje potraži inspiraciju u HomeID besplatnoj aplikaciji!


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.