Nakon ljetnog odmora najbolje je baciti se u nove radne izazove, a Filipa Sorko, vlasnica brenda šalica Chia Cups koje imaju čitavu vojsku obožavatelja u Hrvatskoj i izvan nje, sprema uzbudljivi novi poslovni potez. U centru Zagreba otvara svoju prvu fizičku trgovinu u sklopu koje će se nalaziti i coffee shop.

Galerija

Otvorenje trgovine Filipa Sorko najavila je kratkom video snimkom na svom Instagramu na kojoj se vidi izlog trgovine Chia Cups zaštićen papirom ukrašenim, a kojim drugim motivom nego točkicama, zaštitnim znakom brenda.

Filipa je lokaciju za svoju prvu fizičku trgovinu pronašla na uglu Šenoine i Palmotićeve ulice u Zagrebu, a kako nam je otkrila Filipa, otvorenje je planirano u studenom. U njoj će se moći kupiti superopopularne ručno rađene keramičke šalice sa zlatnom ručkicom, čiji je šarmantni dizajn inspiriran chia sjemenkama, ali i popiti kava jer će se u sklopu dućana nalaziti i kafić.

Bit će to naša prva Chia Cups trgovina u sklopu koje ćemo imati mali coffee bar sa specialty kavom i čajevima. Tako će naši kupci i svi ostali dobiti priliku doživjeti iskustvo pijenja kave iz naše keramike u prostoru koji će također pratiti našu estetiku i biti pun točkica, otkriva Filipa Sorko.

Detalji u prostoru također će biti od njihove točkaste keramike, od lustera, pločica, detalja na zidovima... Sve što mogu izradit će sami od keramike, a ponešto od toga i ponuditi za prodaju u shopu u limitiranom broju. Bit će to prva trgovina domaćeg hrvatskog brenda ručno proizvedene keramike otvorena u Hrvatskoj.

A po nekim našim istraživanjima i prvi točkasti konceptualni prostor na svijetu, nismo uspjeli naći još niti jedan takav. Cijeli prostor i detalji će, naravno, biti u točkicama, pazit ćemo na sve detalje, pa će tako točkicama biti prekriven čak i aparat za kavu, stolice, zidovi, rasvjeta, foteljice, sve će od toga biti (pa i sama tkanina za foteljice), ručno točkano. Kist u ruke, i točkica po točkica.

Bit će to jako personaliziran prostor, jer će dosta stvari biti napravljeno custom made. Puno stvari izradit će naše ruke, puno našeg vremena i truda uložit ćemo u ovaj naš prostor i projekt i nadamo se da će ljudi to prepoznati i osjetiti.

Uređenje će imati jako osoban dodir, na primjer, foteljice će biti od moje bake, a stolice iz naše blagovaonice, opisuje Filipa.

Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 3 Foto: Instagram@chiacups.studio

Ponuda u Chia coffe baru bit će mala, ali slatka: specialty kava pržena u Hrvatskoj, Matcha latte, Chai latte, razni zimski čajevi...

Ovaj segment nam je jako bitan, jer pazimo što se pije iz naših Chia šalica, tako da smo izabrali najbolji aparat za kavu i najbolju sirovinu. U prostoru će biti svega par stolova, jer kao i s našim šalicama, bitna nam je kvaliteta, ne kvantiteta. A za one koji su u žurbi, imat ćemo u ponudi i kavu za van, dodaje.

Kada je pokrenula Chia Cups zajedno sa svojim partnerom Antunom Ružićem, akademskim umjetnikom, Filipa Sorko započela je s bazičnim motivom sitnijih i krupnijih crnih točkica, no sada se u njezinim kolekcijama mogu pronaći i točkice crvene i plave boje, kao i šalice ukrašene slovima, biljem, cvjetićima, kao i božićnim motivima. Ponudu je obogatila i tanjurićima za šalice i zdjelicama.

Osim u online trgovine, omiljene točkaste šalice s hrvatskim potpisom sada će se moći kupiti i u fizičkoj trgovini u centru Zagreba, a to je vijest koja je obradovala brojne obožavateljice prekrasnih Chia Cups.

Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 4 Foto: Instagram@chiacups.studio

Nakon efektnih šalica Chia Cups sada nudi i tako dobre vaze