Nakon ljetnog odmora najbolje je baciti se u nove radne izazove, a Filipa Sorko, vlasnica brenda šalica Chia Cups koje imaju čitavu vojsku obožavatelja u Hrvatskoj i izvan nje, sprema uzbudljivi novi poslovni potez. U centru Zagreba otvara svoju prvu fizičku trgovinu u sklopu koje će se nalaziti i coffee shop.

Galerija Chia Cups Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 4 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 1 +2 Šalice Chia Cups osvajaju svojim šarmantnim, zgodnim dizajnom

Otvorenje trgovine Filipa Sorko najavila je kratkom video snimkom na svom Instagramu na kojoj se vidi izlog trgovine Chia Cups zaštićen papirom ukrašenim, a kojim drugim motivom nego točkicama, zaštitnim znakom brenda.

Filipa je lokaciju za svoju prvu fizičku trgovinu pronašla na uglu Šenoine i Palmotićeve ulice u Zagrebu, a kako nam je otkrila Filipa, otvorenje je planirano u studenom. U njoj će se moći kupiti superopopularne ručno rađene keramičke šalice sa zlatnom ručkicom, čiji je šarmantni dizajn inspiriran chia sjemenkama, ali i popiti kava jer će se u sklopu dućana nalaziti i kafić.

Bit će to naša prva Chia Cups trgovina u sklopu koje ćemo imati mali coffee bar sa specialty kavom i čajevima. Tako će naši kupci i svi ostali dobiti priliku doživjeti iskustvo pijenja kave iz naše keramike u prostoru koji će također pratiti našu estetiku i biti pun točkica, otkriva Filipa Sorko.

Detalji u prostoru također će biti od njihove točkaste keramike, od lustera, pločica, detalja na zidovima... Sve što mogu izradit će sami od keramike, a ponešto od toga i ponuditi za prodaju u shopu u limitiranom broju. Bit će to prva trgovina domaćeg hrvatskog brenda ručno proizvedene keramike otvorena u Hrvatskoj.

A po nekim našim istraživanjima i prvi točkasti konceptualni prostor na svijetu, nismo uspjeli naći još niti jedan takav. Cijeli prostor i detalji će, naravno, biti u točkicama, pazit ćemo na sve detalje, pa će tako točkicama biti prekriven čak i aparat za kavu, stolice, zidovi, rasvjeta, foteljice, sve će od toga biti (pa i sama tkanina za foteljice), ručno točkano. Kist u ruke, i točkica po točkica.

Bit će to jako personaliziran prostor, jer će dosta stvari biti napravljeno custom made. Puno stvari izradit će naše ruke, puno našeg vremena i truda uložit ćemo u ovaj naš prostor i projekt i nadamo se da će ljudi to prepoznati i osjetiti.

Uređenje će imati jako osoban dodir, na primjer, foteljice će biti od moje bake, a stolice iz naše blagovaonice, opisuje Filipa.

Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 3 Šalice Chia Cups osvajaju svojim šarmantnim, zgodnim dizajnom (Foto: Instagram@chiacups.studio)

Ponuda u Chia coffe baru bit će mala, ali slatka: specialty kava pržena u Hrvatskoj, Matcha latte, Chai latte, razni zimski čajevi...

Ovaj segment nam je jako bitan, jer pazimo što se pije iz naših Chia šalica, tako da smo izabrali najbolji aparat za kavu i najbolju sirovinu. U prostoru će biti svega par stolova, jer kao i s našim šalicama, bitna nam je kvaliteta, ne kvantiteta. A za one koji su u žurbi, imat ćemo u ponudi i kavu za van, dodaje.

Kada je pokrenula Chia Cups zajedno sa svojim partnerom Antunom Ružićem, akademskim umjetnikom, Filipa Sorko započela je s bazičnim motivom sitnijih i krupnijih crnih točkica, no sada se u njezinim kolekcijama mogu pronaći i točkice crvene i plave boje, kao i šalice ukrašene slovima, biljem, cvjetićima, kao i božićnim motivima. Ponudu je obogatila i tanjurićima za šalice i zdjelicama.

Osim u online trgovine, omiljene točkaste šalice s hrvatskim potpisom sada će se moći kupiti i u fizičkoj trgovini u centru Zagreba, a to je vijest koja je obradovala brojne obožavateljice prekrasnih Chia Cups.

Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 4 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice (Foto: Instagram@chiacups.studio)

Nakon efektnih šalica Chia Cups sada nudi i tako dobre vaze Mala Chia vaza, 45 EUR Srednja Chia vaza, 55 EUR Velika Chia vaza, 65 EUR +1 Vaze su novitet u ponudi ChiaCups Studija

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju