Osjećate se pomalo depresivno? Prošli su blagdani, prijeti nam hladnoća, jer nema plina, a vaš je novčanik ionako tanak. Razvedrite se! Stručnjaci tvrde kako smijeh doslovce uništava masne naslage oko trbuha

Smijehom vježbate petanest mišića na licu, pa je vaše lice ljepše i svježije, a kako se razina hormona endorfina povećava, bit ćete i bolje raspoloženi

Trideset minuta vježbanja, odnosno dizanja utega ima jednaki učinak kao i sat vremena smijeha. Ili još bolje, smijete li se samo jedan sat djevno, i to činite svih 365 dana u godini, izgubit ćete jedan konfekcijski broj ili nešto manje od pet kilograma.

Smijeh i navale iskrenog smijeha prava su aerobna vježba, tvrdi neuroznanstvenica dr. Helen Pilcher. Smijeh tjera srce da krv pumpa brže, puls je ubrzan, prsa se spuštaju i podižu, pa abdominalni mišići rade brže, bolje i više.

Osim toga, smijehom vježbate petanest mišića na licu, pa je vaše lice ljepše i svježije, a kako se razina hormona endorfina povećava, (kao i nakon vježbanja), bit ćete i bolje raspoloženi i manje osjećati stres.

Učinak jednosatnog smijanja dnevno traje cijeli dan, a sveukupni su rezultati za organizam znatni. Bolje smo raspoloženi, imunitet je snažniji, a kilogrami se doslovce tope - sporije, ali učinkovito.

- Ne morate stalno gledati komedije, kaže dr Pilcher, ali činite to barem jedno vrijeme svakoga dana. I da, izbjegavajte grickalice tijekom gledanja humorističnih serija i komedija.