Blagdansko vrijeme je rezervirano za druženje s obitelji. Ta čarobna atmosfera kojoj je zajedništvo glavna karakteristika čini ovo vrijeme u godini zaista posebnim. Sve oko nas je mirno, priroda spava, a u zraku se osjeća neka posebna toplina.

Galerija

Dok mnogi od nas jedva čekaju početak adventa i blještavilo lampica i božićnih ukrasa koji će krasiti gradove, pojedina mjesta u Lijepoj Našoj privlače nas netaknutom prirodom koju su već uljepšale prve pahulje snijega.

Ako ste planirali vikend provesti u prirodi i odmaknuti se od gradske vreve, imamo ideju za baš čarobni izlet u Plitvičku dolinu.

Ondje se skriva jedinstveni zoološki vrt na otvorenom koji je dom više od 100 jedinki divljači.

Predivne i graciozne životinje obično nemamo priliku vidjeti, a kamoli im se približiti. Upravo je to najveća posebnost Ranča Dolina jelena u kojemu se možemo družiti s plahim srnama, košutama, tvrdoglavim jelenima lopatarima, konjima i crnim slavonskim svinjama.

Ranč Dolina jelena - 6 Foto: Instagram

Na 15 hektara livada i šuma u mjestu Drežnik Grad, obitelj Bičanić brine o ovim gracioznim životinjama. Njihov cilj nije masovni turizam, nego očuvanje prirode tog predivnog kraja i pružanje mogućnosti ljudima da se druže s umiljatim bićima koje obično nemamo priliku vidjeti.

U Dolini jelena možete hraniti životinje, s njima se fotografirati, a kako piše na službenim stranicama ranča, životinje su posebno pažljive prema djeci s poteškoćama u razvoju.

Obitelj Bičanić vjeruje da životinje osjećaju instinktivno, baš poput ljudi pa ne sumnjamo da će posjet jelenima biti prava terapija opuštanja koja će napuniti naše baterije.

Obilazak Ranča traje oko sat i pol, koji prođu u trenu, a nakon toga slijedi sabiranje dojmova i okrijepa domaćim delicijama, prirodnim sokovima i žesticama koje proizvode Bićanići i susjedna obiteljska gospodarstva, piše na službenim stranicama ranča.

Ranč Dolina jelena - 3 Foto: Instagram

Za nas je privilegija brinuti se o životinjama i to činimo s posebnom ljubavlju i veseljem. Mi nismo vlasnici životinja, ranč je njihov dom i imat ćete priliku jednom u životu ući u njihovo stanište.Nadamo se da ćete uživati u ovom trenutku, kao što mi uživamo svaki dan, napominju Bičanići.

10 pasmina koje najbolje podnose hladnoću

Zbog velikog interesa javnosti, posjet ovom čarobnom mjestu je potrebno rezervirati. S predivnim životinjama možete se družiti svakim danom, osim ponedjeljka, kada ranč ne radi, a svoj posjet možete rezervirati preko njihove stranice.

Ranč Dolina jelena - 7 Foto: Instagram