Tanja Jelen, njezin dečko i preslatki mačor Oskar žive u Novom Marofu, a njihova kuća od 70 kvadratnih metara pravi je melem za oči.

Galerija

Tanja je osoba koja je svoj hobi, uređenje interijera, podigla na jednu višu razinu, pa njezin dom izgleda kao da su ga uređivali pravi profesionalci. Uostalom, koliko ozbiljno shvaća svoj hobi, dokazuje i činjenica da se njime u budućnosti planira ozbiljnije baviti.

Prije nego što su njezin partner i ona počeli uređivati svoj dom nisu imali nikakvu viziju ili ideju. Ono što su oboje znali je da žele imati kamin i što više drvenih i prirodnih detalja.

Inspiraciju su tražili (i još uvijek je traže) na internetu, u raznim časopisima – ili se ideje jednostavno stvore u njihovoj glavi.

Kod nas se uvijek događaju neke promjene. Stalno nešto preslagujemo, mijenjamo, bojimo, izrađujemo, uvijek nam je zanimljivo, jednostavno oboje uživamo u tome, kaže Tanja.

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 6 Foto: Tanja Jelen


Detalje poput vaza, svijećnjaka i slika kupuju gdje stignu, ali većinu toga rade doma - sami.

Stolovi za dnevni boravak i blagovaonicu, komoda u rustic stilu, crna vitrina u kuhinji, greda iznad kamina, komoda ispod TV-a, kutna garnitura u dnevnom boravku... Čak smo i ukrasni kamen koji se nalazi na stupu u dnevnom boravku i iza TV-a radili sami pomoću kalupa, cementa, pijeska i boje za cement, nabraja Tanja što je sve u njihovu domu nastalo zahvaljujućima njima.

Komad namještaja na koji su posebno ponosni je već spomenuta kutna garnitura u dnevnoj sobi. I ona je, kao što je Tanja već napomenula, rađena kod kuće.

Za nju nam je ipak trebalo malo više vremena i truda jer je i tapecirana doma. Sama konstrukcija je napravljena od drva. Kad smo doma, kad se odmaramo, najviše vremena provodimo upravo na njoj. Kad se zavalimo, imamo pogled na cijeli dnevni boravak i kuhinju, objašnjava Tanja, čiji je dom nepresušni izvor iznenađenja za njihove goste zbog stalnih izmjena i promjena.

Kod nas se uvijek nešto događa. Kad nam dođu gosti, uvijek mogu nešto novo vidjeti, kaže.

Svima onima koji uskoro planiraju uređivati svoj dom Tanja je poručila da, ako u glavi imaju neki stil, ne odustaju od njega i da ih ono što su zamislili na početku vodi kroz uređenje.

Ako ste pak u potrazi za inspiracijom, mi ćemo vam predložiti da u našoj galeriji zavirite u Tanjin dom, koji vam može poslužiti kao odličan izvor ideja. Još više detalja možete pogledati i na njezinu profilu na Instagramu.

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 10 Foto: Tanja Jelen