Tanja Jelen, njezin dečko i preslatki mačor Oskar žive u Novom Marofu, a njihova kuća od 70 metara kvadratnih pravi je melem za oči.

Galerija

Tanja je osoba koja je svoj hobi, uređenje interijerima, podigla na jednu višu razinu pa njezin dom izgleda kao da su ga uređivali pravi profesionalci. Uostalom, koliko ozbiljno shvaća svoj hobi dokazuje i činjenica da se njime u budućnosti planira ozbiljnije baviti.

Prije nego su njezin partner i ona počeli uređivati svoj dom nisu imali nikakvu viziju ili ideju. Ono što su oboje znali je da žele imati kamin i što više drvenih i prirodnih detalja.

Inspiraciju su tražili (i još uvijek je traže) na internetu, u raznim časopisima – ili se ideje jednostavno stvore u njihovoj glavi.

Kod nas se uvijek događaju neke promjene. Stalno nešto preslagujemo, mijenjamo, bojamo, izrađujemo, uvijek nam je zanimljivo, jednostavno oboje uživamo u tome, kaže Tanja.

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 6
Tanja i njezin dečko znali su da žele kamin (Foto: Tanja Jelen)


Detalje poput vaza, svijećnjaka i slika kupuju gdje stignu, ali većinu toga rade doma - sami.

Stolovi za dnevni boravak i blagavaonicu, komoda u rustic stilu, crna vitrina u kuhinji, greda iznad kamina, komoda ispod TV-a, kutna garnitura u dnevnom boravku... Čak smo i ukrasni kamen koji se nalazi na stupu u dnevnom boravku i iza TV-a radili sami pomoću kalupa , cementa, pijeska i boje za cement, nabraja Tanja što je sve u njihov domu nastalo zahvaljujućima njima.

Komad namještaja na koji su posebno ponosni je već spomenuta kutna garnitura u dnevnoj sobi. I ona je, kao što je Tanja već napomenula, rađena kod kuće.

Za nju nam je ipak trebalo malo više vremena i truda jer je i tapecirana doma. Sama konstrukcija je napravljena od drva. Kad smo doma, kad odmaramo, najviše vremena provodimo upravo na njoj. Kad se zavalimo imamo pogled na cijeli dnevni boravak i kuhinju, objašnjava Tanja čiji je dom nepresušni izvor iznenađenja za njihove goste zbog stalnih izmjena i promjena.

Kod nas se uvijek nešto događa. Kad nam dođu gosti uvijek imaju nešto novo za vidjeti, kaže.

Svima onima koji uskoro planiraju uređivati svoj dom, Tanja je poručila da, ako u glavi imaju neki stil, ne odustaju od njega i da ih ono što su zamislili na početku vodi kroz uređenje.

Ako ste, pak, u potrazi za inspiracijom, mi ćemo vas predložiti da u našoj galeriji zavirite u Tanjin dom koji vam može poslužiti kao odličan izvor ideja. Još više detalja možete pogledati i na njenom Instagram profilu.

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 10
Velik dio komada namještaja sami su izradili (Foto: Tanja Jelen)