Koliko vam je vremena bilo potrebno da biste shvatili kako ste pronašli čovjeka svog života i da se za njega želite udati?

Galerija

 

Većina nas brzo se zaljubi, ali odluku o braku ipak ne donosi tako lako jer se ne usudimo riskirati dok bolje ne upoznamo partnera. S druge strane, zvijezdama i za to treba malo vremena.

Tako su Julia Roberts i Lyle Lovett 1993. izrekli sudbonosno "da" nakon samo tri tjedna veze. Tada 25-godišnja glumica dobila je sloboda vikend tijekom snimanja filma "The Pelican Brief" i udala se za country pjevača na maloj ceremoniji u Indiani.

Nakon vjenčanja vratila se snimanju, a Lyle svojoj turneji. Ljubav nije dugo potrajala i par se razveo 1995. Godine, a Lyle je u jednom intervjuu priznao da nikada nisu zajedno proveli tjedana dana "u komadu".

Mariah Carey i Nick Cannon oženili su se nakon mjesec dana veze Foto: Getty Images

Brojna istraživanja pokazala su kako parovi koji su duže bili u vezi prije braka imaju manje šanse za razvod. Prema istraživanju sveučilišta Emory u SAD-u u kojem je sudjelovalo više od 3000 ispitanika, parovi koji su prije braka bili u vezi minimalno tri godine imaju čak 50 posto manje šanse za razvod od parova koji su zajedno bili manje od godinu dana.

Holivudska bračna statistika potvrđuje tu tezu jer je većina "naglih" brakova u koje su slavni parovi ušli nakon kratkog poznanstva završila razvodom.

Mariah Carey i Nick Cannon oženili su se nakon mjesec dana veze i naposljetku se tražili razvod 2014. godine. Glumica Nikki Reed zaručila se za glazbenika Paula McDonalda nakon tri mjeseca veze, ali ni njihov brak nije potrajao.

Nikki Reed i Paul McDonald Foto: Getty Images

Njezina kolegica Kaley Cuoco također je dobila zaručniki prsten nakon tromjesečne veze. Za tenisača Ryana Sweetina udala se u prosincu 2013. godine, a razveli su se 2015. godine zbog "nepremostivih razlika".

Ryan Sweetin i Kaley Cuoco Foto: Getty Images

Katie Holmes i Tom Cruise upoznali su se u travnju 2005. godine i zaručili se samo dva mjeseca kasnije, a njihov brak također je završio razvodom.

Katie Holmes i Tom Cruise Foto: Profimedia