Slobodno možemo reći kako je u ovom trenutku moda liberalnija nego ikad prije. Toliko je starih pravila odijevanja palo u vodu, a ona koja i dalje opstaju redovito se preispituju. Pomičemo granice mode svakodnevno i više ne postoje "nezamislive" kombinacije.

Galerija

I bez obzira na to što uistinu uživamo u ovom novom razdoblju koje nam pruža apsolutnu slobodnu prilikom osmišljavanja naših izdanja, uvijek je lijepo vidjeti kombinacije koje nas podsjećaju na neka druga (malo formalnija) vremena.

Elizabeth Taylor i Richard Burton Foto: Profimedia

Jedan elegantan duo sa zagrebačke špice iste sekunde asocirao nas je na legendarne parove Zlatnog doba Hollywooda i nekadašnju ljetnu modu.

Lijepa dama i gospodin prošetali su centrom grada u usklađenim kombinacijama stliziranim po pravilima klasične ljetne mode.

Elegantan par sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

Dama je svoju bijelu haljinu upotpunila šeširom šireg oboda, balerinkama bež nijanse, smeđom kožnatom torbom, efektnim nakitom i sunčanim naočalama.

Sophia Loren Foto: Profimedia

Gospodin je bijele hlače i majicu iste boje kombinirao s lanenim sakoom u bež nijansi i smeđim mokasinama od brušene kože, a na glavi je imao panama-šešir.

Markantna gospoda na francuskoj rivijeri 1930. nose odijela i panama-šešire Foto: Profimedia

Što je Audrey Hepburn nosila ljeti? Sedam outfita koji su i dandanas modna inspiracija

Trenirka i štikle? Zgodna dama iz Zagreba izgleda top u "nezamislivoj" kombinaciji

"Seks i grad" usred Zagreba: Elegantna ljepotica u jednostavno savršenoj haljini