Osim što je prosinac rezerviran za rezimiranje godine na izmaku, sve se više priča i o trendovima koji nas očekuju u 2022. Jedna od tema su i frizure.

Profesionalci za kosu već su izdvojili trendove koji će dominirati. Ako planirate šišanje, ali niste sigurni kakvu frizuru odabrati, u nastavku provjerite krije li se idealna opcija za vas među najvećim trendovima koji će obilježiti 2022. godinu.

1. Dječački bob

Ni 2022. godina neće biti ona u kojoj će bob pasti u zaborav. Ova svestrana, moderna frizura i dalje ostaje među najpopularnijima. Verzija je puno, a s nijednom nećete pogriješiti. Posebno popularan bit će dječački bob - verzija u kojoj je bitno da tekstura "slobodno luta". Radi se o bobu koji nije krut, a prilikom oblikovanja preporuča se sušiti kosu na zraku.

Naravno, popularne ostaju i sve druge verzije boba, poput francuskog i talijanskog.

2. Prirodna tekstura

Veliki hit u 2022. godini bit će prihvaćanje onoga što već imamo uz dodatno naglašavanje.

Ljudi žele uvjerljivu kosu, ništa lažno. Zato se manje okreću termičkom oblikovanju i dopuštaju da se pokaže prirodna tekstura kose, objašnjavaju stručnjaci.

U 2022. fokus će, dakle, biti na prirodnoj teksturi.

3. Izrasle šiške-zavjese

Ako želite promjenu, ali ne želite "prave" šiške, dobra vijest je da će izrasle šiške-zavjese biti megapopularne. Volumen sprijeda dat će kosi oblik, kraći pramenovi uokvirit će lice, a same šiške bit će lijep dodatak gotovo svakoj frizuri.

Kratko i jasno: Tri boje za kosu kojima ćete ove zime teško odoljeti  Dodatni plus je činjenica da ovakve šiške pristaju gotovo svim teksturama kose i lako ih je održavati.

4. Kaskadne šiške

Ove šiške najavljene su kao veliki trend za žene s kovrčavom kosom. Šiške duljine do iznad trepavica pomoći će u dodatnom isticanju prekrasnih kovrča, a otvorit će se i prostor za razne opcije stiliziranja.

5. Shag nove generacije

Shag se vratio na velika vrata, a moderna verzija frizure koja je obilježila sedamdesete godine prošlog stoljeća nikamo ne ide ni u 2022. godini.

Ne, nije bob: Frizura koja se jako, jako puno pretraživala u 2021. godini  Prema riječima stručnjaka, ljepota ove frizure krije se u jednostavnom održavanju i lakom oblikovanju.

6. Slojevi

Duga, slojevito ošišana kosa kao stvorena za feniranje i velike valove bit će još jedna od frizura koje će dominirati u 2022. godini.

Radi se o frizuri koja uvijek izgleda ženstveno i glamurozno, a na vama je da duljinu i detalje poput šiški u dogovoru s frizerom maksimalno prilagodite vašem licu.

7. Veliki rez

Ako želite veliku promjenu, onda je veliki, drastični rez definitivno jedna od opcija. Taj veliki rez ima široko značenje. Bitno je samo da odaberete stil koji vam se najviše sviđa, a onda se posavjetujte i s frizerom kako biste bili sigurni da ćete dobiti frizuru koja će najbolje odgovarati vašem obliku lica i tipu kose.