I ove godine prosinac je rezerviran za objavljivanje pojmova koji su se najviše pretraživali na Googleu u godini na izmaku. Oni su opet podijeljeni po zemljama i u razne kategorije i opet je jedna od kategorija "Kako stilizirati..."

Ona se bavi, kako joj i sam naziv kaže, pojmovima za čije su se stiliziranje najviše interesirali korisnici Interneta.

Na prvom mjestu deset najčešće pretraživanih upita koji su počinjali pitanjem "Kako stilizirati..." (podaci za SAD) zasjele su traperice ravnih nogavica. Mnoge je zanimalo i kako stilizirati "boyfriend" traperice. Našli su se tu i pojmovi poput korzeta, džempera, flanela, predimenzioniranog pletiva...

Na devetom mjestu našlo se i pitanje kako stilizirati bob, međutim jedna druga frizura zauzela je puno više mjesto od trenutačno najpopularnije frizure. Odmah iza traperica ravnih nogavica našlo se pitanje - kako stilizirati "vučju" frizuru.

Činjenica da se stiliziranje ove frizure našlo ispred stiliziranja boba bila je dovoljna da vam je detaljnije predstavimo.

Slika nije dostupna Produženi bob: Idealna verzija popularne frizure kojoj mnoge dame neće moći odoljeti

Što je "vučja" frizura?

Radi se o kombinaciji vintage shaga i "omražene" fudbalerke. Stručnjaci za kosu uzeli su hit-frizure iz dva različita razdoblja, odnosno iz 70-ih i 80-ih, i spojili ih u moderan izgled.

Uzeli su, dakle, najbolje od obje frizure i još jednom potvrdili istinitost izreke da se, kada je riječ o modi i ljepoti, povijest ponavlja.

Vučju frizuru u godini na izmaku najviše su nosile zvijezde poput Miley Cyrus, Billie Eilish i Keke Palmer.

Ono što ,prema riječima stručnjaka, ovu frizuru čini posebnom je buđenje nostalgije uz moderni zaokret. Radi se o "neurednoj", oštroj, slojevitoj i zabavnoj frizuri koja sa sobom donosi vibru rock-zvijezde.

Njezina glavna karakteristika su slojevi, odnosno puno slojeva. Kraći slojevi nalaze se na vrhu glave kako bi se povećali volumen i tekstura, dok su duži slojevi na stražnjem dijelu glave.

Slika nije dostupna Stvorene za ulazak u novu godinu: Pet frizura koje će vladati ove zime

A sada odgovor na pitanje koje su postavljali i korisnici Googlea - kako stilizirati ovu frizuru?

Mnogo je načina kako je oblikovati, a oni dijelom ovise i o teksturi vaše kose. Ako imate prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, ovo je frizura koja će savršeno naglasiti njezinu teksturu. Idelano bi bilo da kosu što je češće moguće pustite da se suši na zraku.

Ako imate ravnu, tanku kosu, za oblikovanje ćete vjerojatno trebati pomoć više proizvoda i uređeja za oblikovanje kose kako biste dobili taj željeni raščupani izgled.

U konačnici, ne postoji jedinstveno pravilo za stiliziranje ove frizure. Poanta je u zabavi i eksperimentiranju s novim idejama.

Kako "vučja" frizura izgleda, pogledajte na fotografijama u nastavku teksta:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju