Ubrzan način života i nedostatak slobodnog vremena tjeraju nas na nepravilnu i brzu prehranu koja osim što nije zdrava predstavlja veliki udarac na vaš budžet. Želite li pojesti konkretnu večeru i pritom uštedjeti vrijeme i novac pokušajte s ovih pet trikova
1. Dvostruko zadovoljstvo
Ako ste sami ili u dvoje ovo je idealno rješenje za sve one koji dolaze kući iza 17 sati i jednostavno nemaju snage za kuhanje i pripremanje složenih jela.
Kupite pile za pečenje, začinite ga mješavinom začina, stavite u plastičnu vrećicu za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko sat vremena.
Polovicu pileta pojedite odmah, a drugu polovicu sačuvajte za sutra te pripremite za hladnu salatu s tijestom, paprikom, kukuruzom i majonezom.
2. Dvostruko zadovoljstvo 2. dio
Iskoristite nedjelju za pripremu jela koje se može jesti i nekoliko dana. Sarma, punjena paprika ili grah su jela koja što duže stoje postaju sve ukusnija. Napravite pun lonac i uživajte u kuhanom obroku nekoliko dana.
3. Doručak za večeru
Snažna proteinska večera ne mora nužno uključivati komad mesa. Budite jednostavni i pripremite si ukusna jaja. Kajgana, na oko ili kao omlet nije važno važno je jedino da u njemu uživate.
Budite maštoviti pa dodajte komadić sira, šunke ili pak prije nego dodate jaja prepržite komadić luka ili paprike.
4. Sve i svašta salata
Salata sve i svašta može biti vrlo ukusna i sadrži doslovno sve i svašta. Sve što vam je potrebno je malo tijesta ili riže i ve što vam se nađe na putu.
>> Hrana koja spašava vaše živce
>> VIDEO: Top 10 najskupljih delikatesa
Hrenovke, kukuruz, majoneza, senf, kuhana jaja, šunka, sir, kiseli krastavci. Izmiješajte salatu od svega što pronađete u vašem frižideru.
5. Tijesto u tri koraka
Tijesto je doista namirnica koja spašava. Osim što je možete pripremiti na tisuću načina, gotovo da i ne postoji osoba koja ju ne voli. Tijesto u tri koraka brzo je i jeftino rješenje. Prvo skuhajte tijesto.
Nakon toga izrežite luk ili češnjak na sitne komadiće i prepržite te na kraju dodajte tekući paradajz i začine. Istu stvar možete napraviti da umjesto luka dodate tunu iz konzerve i kukuruz.