Dok jagoda ima na svakom koraku, preporučila bih vam sljedeće: izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dobivenu pjenu žličicom rasporedite u krugove, prepecite u pećnici na nižoj temperaturi i uživajte

Dok se košuljice za ovaj desert 'suše' u pećnici izmiksajte šlag, ogulite i očistite jagode i dobro ih ohladite u frižideru.

Kad dođe trenutak za uživanje, na stol stavite narezane jagode, šlag i krugove od šauma pa neka si svatko sam slaže vlastitu malu Pavlovu torticu.

Pavlova torta je ime za kombinaciju meringe, šlaga i voća, a desert je dobio ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj.

Navodno je prozračnost torte podsjetila slastičara na lepršavost te vrhunske balerine. Kao i u slučaju čupavaca, i za Pavlovu se prepiru Australija i Novi Zeland.

Inače se Pavlova torta može poslužiti kao jedna velika torta ili kao više malih - ovo je još jedan korak dalje u dekonstrukciji - svatko si može posložiti sastojke u željenom omjeru.

Naravno, kad prođe sezona jagoda, isti je princip primjenjiv na druge vrste voća.

Meringa - bjelanjke tucite s malo soli, šećer stavite u posudu i pustite neka se lagano topi na vatri, gotov je kad šećerni sirup pada sa žlice ravnomjerno. Šećerni sirup ulijevajte u bjelanjke i pritom lagano miksajte.

Tko piše ove slasne recepte?

Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.

Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.

Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.

Glavni kriterij? Slastan rezultat!

>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!

>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu

>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka

>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak

>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta

>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade

>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti

Pišite joj na zadovoljna@novatv.hr, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!