Dok se košuljice za ovaj desert 'suše' u pećnici izmiksajte šlag, ogulite i očistite jagode i dobro ih ohladite u frižideru.
Kad dođe trenutak za uživanje, na stol stavite narezane jagode, šlag i krugove od šauma pa neka si svatko sam slaže vlastitu malu Pavlovu torticu.
Pavlova torta je ime za kombinaciju meringe, šlaga i voća, a desert je dobio ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj.
Navodno je prozračnost torte podsjetila slastičara na lepršavost te vrhunske balerine. Kao i u slučaju čupavaca, i za Pavlovu se prepiru Australija i Novi Zeland.
Inače se Pavlova torta može poslužiti kao jedna velika torta ili kao više malih - ovo je još jedan korak dalje u dekonstrukciji - svatko si može posložiti sastojke u željenom omjeru.
Naravno, kad prođe sezona jagoda, isti je princip primjenjiv na druge vrste voća.
Meringa - bjelanjke tucite s malo soli, šećer stavite u posudu i pustite neka se lagano topi na vatri, gotov je kad šećerni sirup pada sa žlice ravnomjerno. Šećerni sirup ulijevajte u bjelanjke i pritom lagano miksajte.
Tko piše ove slasne recepte?
Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.
Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.
Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.
Glavni kriterij? Slastan rezultat!
>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!
>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu
>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka
>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak
>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta
>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade
>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti
Pišite joj na zadovoljna@novatv.hr, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!