Jeste li sigurni da znate pripremiti baš svaki komad mesa i izvući najbolje iz njega. Predstavljamo vam Vedrana koji zna male kuharske trikove i podijelit će ih s vama. Ovaj tjedan Vedran priprema pohane svinjske medaljone s mrkvom i porilukom
Priprema svinjskih medaljona
Svinjske medaljone narežite na jednake komade, otprilike tri centimetra debljine te posolite i popaprite.
Meso je spremno za paniranje, stavite ga u brašno, višak otresite, zatim ga stavite u jaje, ocijedite višak jaja s mesa i položite ga u krušne mrvice.
Ovako pripremljene svinjske medaljone položite na tavu na kojoj ste zagrijali ulje i započnite s pohanjem. Kako se prilikom pohanja meso ne bi posušilo s gornje strane ga premažite otopljenim maslacem.
Priprema priloga
Mrkvu i poriluk narežite na trakice te uz pomoć 'mandoline' ili noža narežite na tanke rezance.
Povrće stavite na tavu na kojoj ste zagrijali ulje ili maslac i lagano dinstajte dok ne omekša.
O autoru
Vedran Habel je završio Srednju ugostiteljsku školu te radio u niz renomiranih restorana i hotela. Od 2007. radi kao nastavnik u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.
Napisao je knjigu Hrvatska kuharska početnica. Autor je udžbenika za kuharstvo za 1. i 2. razred srednjih ugostiteljskih škola - smjer kuhar. Vedran je snimio DVD o tehnološkim postupcima prigotovljavanja jela uz pomoć centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te tako omogućio osobama oštećenog sluha da se i sami okušaju u pripravljanju jela.
Početkom 2009. organizirao je tečaj male škole kuhanja u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba te po prvi puta u Hrvatskoj provodi tečaj kuhanja za gluhe i nagluhe osobe.
Kuharstvo je vještina koja se može neprestano usavršavati.
Pod motom 'Pravilno kuhanje je zdrav život' Pučko otvoreno učilište organizira Malu školu kuhanja u kojoj će tajne i trikove majstora otkrivati nastavnik kulinarstva Vedran Habel. Sve informacije možete dobiti na telefon 0800 321 321.
Prethodni recepti