Pita sa šumskim voćem zvuči kao pravo osvježenje u sezoni kestena i čokolade. Iako nam je čokolada svima neodoljivi i nezamjenjivi recept, svježe ili smrznuto voće u kombinaciji s prhkim tijestom prava je poslastica za prste polizati!
Za pitu vam je potrebno
Za tijesto:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka, meni je tijesto bolje kad stavim jedno cijelo jaje
2 žlice hladnoga mlijeka
>> Jednostavna čokoladna torta koju ćete obožavati
>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju
Za nadjev:
paket od 450 g smrznutog šumskog voća
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, razvaljajte ga, stavite u kalup za pitu koji ste prethodno namazali maslacem i izbockajte ga vilicom. Pecite na 180°C 15 minuta.
Za nadjev izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer uz daljnje miksanje, kad ste sve izmiksali, lagano kuhačom umiješajte odmrznuto i ocijeđeno voće, a imate li svježe kolač će biti još ukusniji.
Nadjev premažite preko tijesta koje je ispečeno do pola i na 150°C pecite još 40 minuta.
Pričekajte da se pita ohladi i navalite!
Više na blogu Vlastita soba i Vali voli torte.