Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Prhka i neodoljiva: Pita od šumskog voća

15-11-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Pita sa šumskim voćem zvuči kao pravo osvježenje u sezoni kestena i čokolade. Iako nam je čokolada svima neodoljivi i nezamjenjivi recept, svježe ili smrznuto voće u kombinaciji s prhkim tijestom prava je poslastica za prste polizati!

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Za pitu vam je potrebno
Za tijesto:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka, meni je tijesto bolje kad stavim jedno cijelo jaje
2 žlice hladnoga mlijeka

>> Jednostavna čokoladna torta koju ćete obožavati

>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju

Za nadjev:
paket od 450 g smrznutog šumskog voća
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, razvaljajte ga, stavite u  kalup za pitu koji ste prethodno namazali maslacem i izbockajte ga vilicom. Pecite na 180°C 15 minuta.

Za nadjev izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer uz daljnje miksanje, kad ste sve izmiksali, lagano kuhačom umiješajte odmrznuto i ocijeđeno voće, a imate li svježe kolač će biti još ukusniji.

Nadjev premažite preko tijesta koje je ispečeno do pola i na 150°C pecite još 40 minuta.

Pričekajte da se pita ohladi i navalite!

Više na blogu Vlastita soba i Vali voli torte.