Ljetna poslastica od biskvita prekrivena sezonskim voćem osvježavajući je zalogaj kojemu, usprkos kalorijama nećemo odoljeti. Da, želimo zablistati u kupaćim kostimima, no ne želimo se odricati baš svega!
Sastojci za biskvit:
115 g maslaca otopljenog i ohlađenog
6 velikih jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 šlica šećera
1/3 šalice ribanog kokosa
1 šalica brašna
>> Voćni deserti koje možete jesti bez grižnje savjesti
Za preljev:
1 čaša slatkog vrhnja
1 limenka kokosovog mlijeka 400 ml
1 tetrapak kondenziranog mlijeka 312 ml
šećera u prahu, par žlica, prema ukusu
Razno voće za posluživanje
2 čaše slatkog vrhnja za premazivanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C, bjelanjke koje ste pomiješali sa soli i sodom bikarbonom izmiksajte u snijeg, umiješajte žumanjak po žumanjak, lagano umiksajte šećer, umiješajte otopljeni maslac, nakon toga u smjesu dodajte kokos i na kraju brašno koje je potrebno postepeno dodavati.
Smjesu pecite 15 do 20 minuta.
Vrući biskvit izbockajte i prelijte sastojcima za preljev koje ste dobro promiješali.
Kad se ohladi, kolač prebacite u hladnjak da odstoji 5 do 6 sati. Za premazivanje istucite slatko vrhnje, dodajte šećer u prahu po želji, premažite kolač i poslužite ga s voćem po želji. Naš su prijedlog jagode, trešnje ili višnje.
Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba.