Predlažemo vam tortu za čistu uživaciju u slatkom. Odličan spoj biskvita s lješnjacima, pjenaste čokoladne kreme i hrskavih pistacija koji daju posebnu draž ovom čokoladnom užitku
Recept
biskvit
6 bjelanjaka
120 gr šećera
malo soli
160 gr mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
3 žlice brašna
Umutimo bjelanjke s malo soli i šećerom u čvrsti snijeg.
Pomiješamo mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo
i oprezno umiješamo u snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelimo na 2 dijela. Jedan dio odmah stavimo u frižider, a drugi dio u okrugli kalup promjera 23 cm, obložen papirom za pečenje.Torta sa čokoladom i orašastim voćem super je saveznik zimskih vikenda
Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.
Kad je biskvit ispečen, isto ponovimo s drugim dijelom smjese.
Ako imate 2 ista okrugla kalupa možete obje kore peći istodobno.
Pečene biskvitne kore ohladimo.
Krema
6 žumanjaka
80 gr šećera
180 gr čokolade
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice hladne crne kave
Na pari tučemo žumanjke sa šećerom.
U drugoj posudici, takodjer na pari, otopimo čokoladu.
Kad žumanjci postanu gusti i kremasti dodamo otopljenu čokoladu, promiješamo i ohladimo.
U ohladjenu kremu dodamo kavu i umiješamo čvrsti šlag od slatkog vrhnja.
Dekoracija
100 gr pistacija
20 gr strugane čokolade
Kalup za tortu obložimo prozirnom folijom, položimo jednu koru biskvita i premažemo s pola kreme.
Na kremu stavimo drugu koru biskvita i premažemo s ostatkom kreme.
Po vrhu posipamo grubo rezane pistacije i malo strugane čokolade.
Tortu dobro ohladimo. I uživamo!
Više slasnih recepata možete naći na blogu Cook and play
Isprobajte i ovoe ukusne recepte:
>> Zagonetna slastica: Marcipan - bez marcipana
>> Slatki kruh s pistacijom i cimetom
>> Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima