Možda ne volimo ona obilježja zime koja uključuju niske temperature i bljuzgu na ulicama, ali moramo priznati da ćemo se u kuhinji teško odreći mirisa cimeta i jabuke. Zato smo je odlučili pozdraviti toplim i začinjenim muffinima

Sastojci:

350 g (kiselkastih) jabuka
250 g oštrog brašna
3 žličice praška za pecivo
malo soli

U kuhinji ćemo se teško odreći mirisa cimeta i jabuke

50 g smeđeg šećera
žličica mljevenog cimeta
paketić vanilin šećera
150 g jogurta
dva jaja
75 ml mlijeka
3 žlice ulja (ja koristim suncokretovo)
50 g zdrobljene tamne čokolade (mogu i kupovne čokoladne kapljice/mrvice/nešto tog tipa)
malo kakaa i štaub-šećera


A napravit ćete ih ovako:

1. Operite i ogulite jabuke te ih narežite na sitne kockice ili ih naribajte. U kalup za muffine stavite papirnate kalupe ili ga premažite maslacem.

2. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, cimet i vanilin šećer).

3. U posebnoj posudici izlupajte jaja te ih, zajedno s drugim mokrim sastojcima (jogurtom, mlijekom i uljem) dodajte suhoj smjesi. Tijesto miješajte kuhačom, za ove muffine ne treba vam mikser. (U nekom od ovih koraka stavite pećnicu da se grije; sami najbolje znate koliko joj je vremena potrebno.)

4. Na kraju smjesi dodajte čokoladu i jabuke te je još jednom dobro promiješajte... i ravnomjerno rasporedite u kalup.

5. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad muffini budu pečeni, izvadite ih što prije iz kalupa i stavite na rešetku.

6. Još vruće muffine posipajte (kroz sito) najprije kakaom i odmah zatim štaub-šećerom.

Više neodoljivih recepata možete naći na blogu Kulerica.

Zasladite se i s ovim mini desertima:

>> Ne tako grešan muffin s mirisom limuna

>> Neodoljivi cupcake kolačići s borovnicama

>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju