Možda ne volimo ona obilježja zime koja uključuju niske temperature i bljuzgu na ulicama, ali moramo priznati da ćemo se u kuhinji teško odreći mirisa cimeta i jabuke. Zato smo je odlučili pozdraviti toplim i začinjenim muffinima
Sastojci:
350 g (kiselkastih) jabuka
250 g oštrog brašna
3 žličice praška za pecivo
malo soli
50 g smeđeg šećeraU kuhinji ćemo se teško odreći mirisa cimeta i jabuke
žličica mljevenog cimeta
paketić vanilin šećera
150 g jogurta
dva jaja
75 ml mlijeka
3 žlice ulja (ja koristim suncokretovo)
50 g zdrobljene tamne čokolade (mogu i kupovne čokoladne kapljice/mrvice/nešto tog tipa)
malo kakaa i štaub-šećera
A napravit ćete ih ovako:
1. Operite i ogulite jabuke te ih narežite na sitne kockice ili ih naribajte. U kalup za muffine stavite papirnate kalupe ili ga premažite maslacem.
2. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, cimet i vanilin šećer).
3. U posebnoj posudici izlupajte jaja te ih, zajedno s drugim mokrim sastojcima (jogurtom, mlijekom i uljem) dodajte suhoj smjesi. Tijesto miješajte kuhačom, za ove muffine ne treba vam mikser. (U nekom od ovih koraka stavite pećnicu da se grije; sami najbolje znate koliko joj je vremena potrebno.)
4. Na kraju smjesi dodajte čokoladu i jabuke te je još jednom dobro promiješajte... i ravnomjerno rasporedite u kalup.
5. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad muffini budu pečeni, izvadite ih što prije iz kalupa i stavite na rešetku.
6. Još vruće muffine posipajte (kroz sito) najprije kakaom i odmah zatim štaub-šećerom.
Više neodoljivih recepata možete naći na blogu Kulerica.
Zasladite se i s ovim mini desertima:
>> Ne tako grešan muffin s mirisom limuna