Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Zbogom zimi: Muffin s jabukama, čokoladom i cimetom

16-03-2013 Piše Kulerica
komentari

Možda ne volimo ona obilježja zime koja uključuju niske temperature i bljuzgu na ulicama, ali moramo priznati da ćemo se u kuhinji teško odreći mirisa cimeta i jabuke. Zato smo je odlučili pozdraviti toplim i začinjenim muffinima

Sastojci:

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

350 g (kiselkastih) jabuka
250 g oštrog brašna
3 žličice praška za pecivo
malo soli
U kuhinji ćemo se teško odreći mirisa cimeta i jabuke 50 g smeđeg šećera
žličica mljevenog cimeta
paketić vanilin šećera
150 g jogurta
dva jaja
75 ml mlijeka
3 žlice ulja (ja koristim suncokretovo)
50 g zdrobljene tamne čokolade (mogu i kupovne čokoladne kapljice/mrvice/nešto tog tipa)
malo kakaa i štaub-šećera


A napravit ćete ih ovako:

1. Operite i ogulite jabuke te ih narežite na sitne kockice ili ih naribajte. U kalup za muffine stavite papirnate kalupe ili ga premažite maslacem.

2. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, cimet i vanilin šećer).

3. U posebnoj posudici izlupajte jaja te ih, zajedno s drugim mokrim sastojcima (jogurtom, mlijekom i uljem) dodajte suhoj smjesi. Tijesto miješajte kuhačom, za ove muffine ne treba vam mikser. (U nekom od ovih koraka stavite pećnicu da se grije; sami najbolje znate koliko joj je vremena potrebno.)

4. Na kraju smjesi dodajte čokoladu i jabuke te je još jednom dobro promiješajte... i ravnomjerno rasporedite u kalup.

5. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad muffini budu pečeni, izvadite ih što prije iz kalupa i stavite na rešetku.

6. Još vruće muffine posipajte (kroz sito) najprije kakaom i odmah zatim štaub-šećerom.

Više neodoljivih recepata možete naći na blogu Kulerica.

Zasladite se i s ovim mini desertima:

>> Ne tako grešan muffin s mirisom limuna

>> Neodoljivi cupcake kolačići s borovnicama

>> Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju

Pročitaj još
Pročitaj još