Tijekom cijele godine modni stil Francuskinja, najbolje odjevenih žena na svijetu, predmet je obožavanja i inspiracije, a u ljetnim mjesecima posebno volimo baciti oko na modele haljina koje biraju dame nepogrešivog stila.

Galerija

Žene diljem svijeta kopiraju stil Francuskinja, koji je tako profinjen, elegantan i ženstven. I nema tu nikad previše kompliciranja. Nit vodilja najčešće je jednostavnost koju Francuskinje čine tako privlačnom.

Ako se i sami divite stilu ovih dama, u nastavku smo izdvojili modele haljina koje Francuskinje neće skidati cijelo ljeto.

1. Heklana midi haljina

Heklane haljine jedan su od nezaobilaznih komada u ormarima Francuskinja. Radi se o haljinama koje su tako jednostavno i divno rješenje za najtoplije ljetne dane. One su udobne i prozračne, a istovremeno izgledaju tako lijepo.

Heklana haljina na modnoj pisti Foto: Profimedia

Ako želite nositi heklanu haljinu poput prave Francuskinje, uparite je primjerice s natikačama s malom potpeticom i zlatnim nakitom, a u hladnijim ljetnim večerima preko ramena prebacite jaknu od trapera.

Zara heklana haljina,89,95 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

2. Poluprozirna haljina

Prozirne haljine su veliki modni trend. Bile su nezaobilazan prizor na modnim pistama, a njihova popularnost prelila se i na gradske ulice.

Prozirne haljine su veliki modni trend Foto: Profimedia

Francuskinje su također obožavateljice prozirnih, odnosno poluprozirnih komada. Ako se radi o modelima koji otkrivaju previše, ispod njih nose podstavu kako bi cijela priča izgledala elegantno. Osim toga, poluprozirne haljine rado nose u kombinaciji s balerinkama.

Self Portrait, 380 funti (442,34 eura) Foto: Internetska stranica proizvođača

3. Bijela mini haljina

Nije nikakva novost da su bijele haljine omiljeni odjevni komad u toplijem dijelu godine, a Francuskinje dodatnu prednost daju mini modelima koji se lako kombiniraju i postaju dio najdivnijih ljetnih kombinacija.

Bijele haljine su omiljene u toplijem dijelu godine Foto: Shutterstock

Uz bijele mini haljine nose sve od tenisica do natikača s potpeticom. Bez previše napora pretvaraju ih u dio fantastičnih modnih kombinacija.

Mango, 39,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

4. Cvjetna haljina

Cvjetne haljine u kombinaciji sa sandalama, pletenom torbom i lijepim komadima zlatnog nakita idealna su ljetna kombinacija ako se pita Francuskinje.

Cvjetna haljina na pariškim ulicama Foto: Profimedia

I ne samo njih. Cvjetna haljina omiljeni je ljetni odjevni komad mnogim ženama. Lepršave haljine ukrašene najdivnijim cvjetnim uzorkom nezaobilazan su prizor na gradskim ulicama.

Massimo Dutti, 169 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

5. Tea dress

Tea dress je haljina kratkih rukava i duljine do koljena ili malo ispod koljena, obično izrađena od lepršavog, često višebojnog materijala koji je ukrašen raznim uzorcima.

Haljine kratkih rukava obavezan su dio ormara Francuskinja Foto: Shutterstock

Ime koje u prijevodu znači 'čajna haljina' dobila je jer se smatrala idealnim komadom za druženje uz čaj.

Sedam nepogrešivih opcija: Što najbolje odjevene žene na svijetu u proljeće nose uz traperice?

Francuskinje je pak nose u raznim prigodama, a posebno je vole kombinirati uz bijele tenisice.

Monsoon (Next), 138 eura Foto: Internetska stranica proizvođača