Tijekom cijele godine modni stil Francuskinja, najbolje odjevenih žena na svijetu, predmet je obožavanja i inspiracije, a u ljetnim mjesecima posebno volimo baciti oko na modele haljina koje biraju dame nepogrešivog stila.

Galerija Heklana haljina na modnoj pisti Zara heklana haljina,89,95 eura Prozirne haljine su veliki modni trend +7 Self Portrait, 380 funti (442,34 eura)

Žene diljem svijeta kopiraju stil Francuskinja, koji je tako profinjen, elegantan i ženstven. I nema tu nikad previše kompliciranja. Nit vodilja najčešće je jednostavnost koju Francuskinje čine tako privlačnom.

Ako se i sami divite stilu ovih dama, u nastavku smo izdvojili modele haljina koje Francuskinje neće skidati cijelo ljeto.

1. Heklana midi haljina

Heklane haljine jedan su od nezaobilaznih komada u ormarima Francuskinja. Radi se o haljinama koje su tako jednostavno i divno rješenje za najtoplije ljetne dane. One su udobne i prozračne, a istovremeno izgledaju tako lijepo.

Heklana haljina na modnoj pisti Heklana haljina na modnoj pisti (Foto: Profimedia)

Ako želite nositi heklanu haljinu poput prave Francuskinje, uparite je primjerice s natikačama s malom potpeticom i zlatnim nakitom, a u hladnijim ljetnim večerima preko ramena prebacite jaknu od trapera.

Zara heklana haljina,89,95 eura Zara heklana haljina,89,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Poluprozirna haljina

Prozirne haljine su veliki modni trend. Bile su nezaobilazan prizor na modnim pistama, a njihova popularnost prelila se i na gradske ulice.

Prozirne haljine su veliki modni trend Prozirne haljine su veliki modni trend (Foto: Profimedia)

Francuskinje su također obožavateljice prozirnih, odnosno poluprozirnih komada. Ako se radi o modelima koji otkrivaju previše, ispod njih nose podstavu kako bi cijela priča izgledala elegantno. Osim toga, poluprozirne haljine rado nose u kombinaciji s balerinkama.

Self Portrait, 380 funti (442,34 eura) Self Portrait, 380 funti (442,34 eura) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Bijela mini haljina

Nije nikakva novost da su bijele haljine omiljeni odjevni komad u toplijem dijelu godine, a Francuskinje dodatnu prednost daju mini modelima koji se lako kombiniraju i postaju dio najdivnijih ljetnih kombinacija.

Bijele haljine su omiljene u toplijem dijelu godine Bijele haljine su omiljene u toplijem dijelu godine (Foto: Shutterstock)

Uz bijele mini haljine nose sve od tenisica do natikača s potpeticom. Bez previše napora pretvaraju ih u dio fantastičnih modnih kombinacija.

Mango, 39,99 eura Mango, 39,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Cvjetna haljina

Cvjetne haljine u kombinaciji sa sandalama, pletenom torbom i lijepim komadima zlatnog nakita idealna su ljetna kombinacija ako se pita Francuskinje.

Cvjetna haljina na pariškim ulicama Cvjetna haljina na pariškim ulicama (Foto: Profimedia)

I ne samo njih. Cvjetna haljina omiljeni je ljetni odjevni komad mnogim ženama. Lepršave haljine ukrašene najdivnijim cvjetnim uzorkom nezaobilazan su prizor na gradskim ulicama.

Massimo Dutti, 169 eura Massimo Dutti, 169 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Tea dress

Tea dress je haljina kratkih rukava i duljine do koljena ili malo ispod koljena, obično izrađena od lepršavog, često višebojnog materijala koji je ukrašen raznim uzorcima.

Haljine kratkih rukava obavezan su dio ormara Francuskinja Haljine kratkih rukava obavezan su dio ormara Francuskinja (Foto: Shutterstock)

Ime koje u prijevodu znači 'čajna haljina' dobila je jer se smatrala idealnim komadom za druženje uz čaj.

Sedam nepogrešivih opcija: Što najbolje odjevene žene na svijetu u proljeće nose uz traperice? Traperice i bijela košulja su savršen par Modne kombinacije s trapericama - 7 Modne kombinacije s trapericama - 6 +4 Modne kombinacije s trapericama - 5

Francuskinje je pak nose u raznim prigodama, a posebno je vole kombinirati uz bijele tenisice.

Monsoon (Next), 138 eura Monsoon (Next), 138 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju