U horoskopskom znaku Jarca rođene su mnoge ljepotice s karizmom poput Kate Moss, Helene Christensen i Carle Bruni. O njima i ostalim suvremnim zvijezdama često se govori i piše, tako da ćemo ovoga puta izdvojiti jednu divu iz nekih prošlih vremena vrijednu divljenja. Riječ je o osebujnoj i vatrenoj Jarčici – Avi Gardner rođenoj 24. prosinca 1922. godine

Prekrasne zelene oči, putene usne i naglašene jagodice te prije svega karizma bili su razlog zbog kojeg je skaut filmskog studija „MGM“ želio Avu Gardner pod svaku cijenu pridobiti u filmsku svijet željan žena zbog kojih će gledatelji kupovati kino-ulaznice.



Avinu fotografiju je ugledao u foto-studiju njezinog zeta u njujorškoj Petoj aveniji. Osamnaestogodišnja Ava tada je s obitelji teško živjela u Sjevernoj Karolini i jedva je dočekala priliku da siromašne prilike zamijeni holivudskim obećanjima.

Ava Gardner je imala karizmu kojom je sve osvajala i temperament koji joj je omogućio da uvek bude svoja

Od 1941. do 1945. godine je snimila 17 filmova u kojima je dobijala sporedne uloge tek s jednom izgovorenom rečenicom. Već tada počeo je njezin buran život glumačke zvijezde koji je „pokrenuo“ brak s Mickeyem Rooneyjem. Iako se izgledom nije mogao uspoređivati s tadašnjim filmskim zavodnicima, Mickey je imao velikog uspjeha kod žena.

Zbog njegovih brojnih preljuba te verbalnih i fizičkih sukoba, temperamenta Eva odlučuje se za razvod. Utjehu je pronašla u multimilijarderu Howardu Hughesu, spremnom ponuditi joj vile, dijamante i filmske uloge samo da bi bi mu postala suprugom.
No, njezino sljedeće „uzimam“ bilo je upućeno – Franku Sinatri.

U međuvremenu zbog uspjeha filmova „Propagandisti“ kao i „Snjegovi Kilimanđara“, Ava je postala glumica s velikim utjecajem. Iskoristila ga je kako bi Sinatri osigurala ulogu u filmu “Odavde do vječnosti” za kojeg je dobio Oscara i povratio staru slavu. To je bio početak kraja njihovog braka.



Iako je njihov bračni život bio pun svađi, intriga i ljubomornih scena, Ava ga je smatrala najvećom ljubavlju svog života. Razveli su se nakon 6 godina i dalje ostavši u dobrim odnosima. Sinatra je sklopio još dva braka, ali je nastavio svakodnevno zvati Avu i slati joj telegrame predlažući da se pomire. Ona je nekoliko puta pristajala, ali nisu dugo izdržali zajedno.

Za ulogu u filmu „Mogambo“ kojeg je Ava snimila s Clarkom Gableom 1953. godine dobila je nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu

Ava Gardner je slovila za boginju i muškarci su ludjeli za njom. U privatnom životu je bila sklona tulumarenju i burnim vezama. Imala je karizmu kojom je sve osvajala i temperament koji joj je omogućio da uvek bude svoja. Praunuk Charlesa Darwina ju je opisao kao “najbrilijantniji primjerak ljudske vrste”.

Za ulogu u filmu „Mogambo“ kojeg je Ava snimila s Clarkom Gableom 1953. godine dobila je nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu, ali je njega na kraju osvojila Audrey Hepburn za ulogu u filmu „Praznik u Rimu”.

„Holivudska pantera“, kako joj je tepala filmska industrija umrla je 26. siječnja 1990. godine u 68. godini života. Gardner je uvrštena među 25 najistaknutijih glumica svih vremena te će ostati zapamćena kao jedna od najljepših žena Hollywooda.