U horoskopskom znaku Jarca rođene su mnoge ljepotice s karizmom poput Kate Moss, Helene Christensen i Carle Bruni. O njima i ostalim suvremnim zvijezdama često se govori i piše, tako da ćemo ovoga puta izdvojiti jednu divu iz nekih prošlih vremena vrijednu divljenja. Riječ je o osebujnoj i vatrenoj Jarčici – Avi Gardner rođenoj 24. prosinca 1922. godine

Prekrasne zelene oči, putene usne i naglašene jagodice te prije svega karizma bili su razlog zbog kojeg je skaut filmskog studija „MGM“ želio Avu Gardner pod svaku cijenu pridobiti u filmsku svijet željan žena zbog kojih će gledatelji kupovati kino-ulaznice.



Avinu fotografiju je ugledao u foto-studiju njezinog zeta u njujorškoj Petoj aveniji. Osamnaestogodišnja Ava tada je s obitelji teško živjela u Sjevernoj Karolini i jedva je dočekala priliku da siromašne prilike zamijeni holivudskim obećanjima.

Ava Gardner je imala karizmu kojom je sve osvajala i temperament koji joj je omogućio da uvek bude svoja

Od 1941. do 1945. godine je snimila 17 filmova u kojima je dobijala sporedne uloge tek s jednom izgovorenom rečenicom. Već tada počeo je njezin buran život glumačke zvijezde koji je „pokrenuo“ brak s Mickeyem Rooneyjem. Iako se izgledom nije mogao uspoređivati s tadašnjim filmskim zavodnicima, Mickey je imao velikog uspjeha kod žena.

Zbog njegovih brojnih preljuba te verbalnih i fizičkih sukoba, temperamenta Eva odlučuje se za razvod. Utjehu je pronašla u multimilijarderu Howardu Hughesu, spremnom ponuditi joj vile, dijamante i filmske uloge samo da bi bi mu postala suprugom.
No, njezino sljedeće „uzimam“ bilo je upućeno – Franku Sinatri.

U međuvremenu zbog uspjeha filmova „Propagandisti“ kao i „Snjegovi Kilimanđara“, Ava je postala glumica s velikim utjecajem. Iskoristila ga je kako bi Sinatri osigurala ulogu u filmu “Odavde do vječnosti” za kojeg je dobio Oscara i povratio staru slavu. To je bio početak kraja njihovog braka.



Iako je njihov bračni život bio pun svađi, intriga i ljubomornih scena, Ava ga je smatrala najvećom ljubavlju svog života. Razveli su se nakon 6 godina i dalje ostavši u dobrim odnosima. Sinatra je sklopio još dva braka, ali je nastavio svakodnevno zvati Avu i slati joj telegrame predlažući da se pomire. Ona je nekoliko puta pristajala, ali nisu dugo izdržali zajedno.

Za ulogu u filmu „Mogambo“ kojeg je Ava snimila s Clarkom Gableom 1953. godine dobila je nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu

Ava Gardner je slovila za boginju i muškarci su ludjeli za njom. U privatnom životu je bila sklona tulumarenju i burnim vezama. Imala je karizmu kojom je sve osvajala i temperament koji joj je omogućio da uvek bude svoja. Praunuk Charlesa Darwina ju je opisao kao “najbrilijantniji primjerak ljudske vrste”.

Za ulogu u filmu „Mogambo“ kojeg je Ava snimila s Clarkom Gableom 1953. godine dobila je nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu, ali je njega na kraju osvojila Audrey Hepburn za ulogu u filmu „Praznik u Rimu”.

„Holivudska pantera“, kako joj je tepala filmska industrija umrla je 26. siječnja 1990. godine u 68. godini života. Gardner je uvrštena među 25 najistaknutijih glumica svih vremena te će ostati zapamćena kao jedna od najljepših žena Hollywooda.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju