Neki glumci i pjevači postanu legende, kako bi se reklo veći od života, a mi smo izdvojili deset hrvatskih glumaca i pjevača koji su sve redom legende, a čiji se šarm i karizma teško mogu nadmašiti. Oni su klasa za sebe i veličine hrvatskog umjetničkog svijeta za koje svatko treba znati.

Galerija

Boris Dvornik bio je puno više od glumca, komičara, redatelja, umjetnika. Bio je čovjek posebne karizme i energije, a o tome kakva je bio osoba pisala je i njegova snaha Danijela Dvornik, povodom obljetnice Borisove smrti u ožujku.

Danijela je na Instagramu napisala kako ih je pape, kako su ga zvali, imao običaj zvati na telefon i s njima pričati satima u nebulozne sate. I svoju unuku Ellu zvao bi dok je bila u školi na satu, kako bi je podsjetio koliko je voli, a onda bi u šali kazao da će on doći u školi ako će se učiteljica ljutiti što je zove.

Boris Dvornik i Oliver Dragojević Foto: Fedja Klaric/Cropix

Ivo Robić pionir je zabavne glazbe i šlagera i prvi hrvatski pjevač koji je napravio veliku međunarodnu karijeru. Ploču Morgen prodao je u više od milijun primjeraka, što mu je priskrbilo poznati nadimak Mister Morgen, a ta ploča je i danas najveći komercijalni uspjeh koji je neki hrvatski glazbenik postigao.

Ivo Robić Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

I Vice Vukov, Relja Bašić, Jimmy Stanić, Oliver Dragojević, Mustafa Nadarević, Miro Ungar, Mišo Kovač i Špiro Guberina stara su garda te klasa pjevača i glumaca koju je teško nadmašiti. Osim svojim pjesmama i ulogama, osvojili su nas i svojim šarmom i karizmom i oni su prava gospoda hrvatske glazbe i glumišta.

Relja Bašić Foto: Cropix

10 hrvatskih diva koje su posebne u svim životnim dobima

Sedam hrvatskih glumaca koji stare poput dobrog vina