Na Dan sv. Patrika prisjetili smo se nekih od najpopularnijih irskih imena za djevojčice i dječake, koja bi mogla nadahnuti buduće mame i tate za davanje imena svojim princezama i prinčevima.

 

Pet irskih imena za djevojčice

Nora je irska kratica od Eleanor, a u prijevodu s latinskog označava osobu koja je časna i ima dobru reputaciju.

Nessa je prekrasno ime za djevojčicu koja je ambiciozna i odvažna jer upravo ove karakteristike stoje u značenju tog imena.

Tara je žensko ime za koje jedna od teorija kaže da je keltskog podrijetla s osnovom u staroj keltskoj riječi teamhair, što znači 'toranj, visoka kula kao središte kraljevske i vjerske moći'.

Sinead je irska izvedenica za ime Jane (Jana), koje se prevodi kao 'Bog je milostiv'.

Catriona je zanimljiva varijacija imena Katarina, a označava onu koja je čista. 

Pet irskih imena za dječake

Eamon je često ime za dječake u Irskoj, a označava onoga koji čuva bogatstvo.

Art je kratica od imena Arthur, a potječe od drevne riječi za medvjeda. Odnosi se i na onoga koji može preskočiti sve prepreke u životu.

Liam je poznata kratica od muškog imena William, a označava snažnog čuvara

Dillon je prekrasno ime za dječaka, a znači 'onaj koji je vjeran i lojalan'.

Ennis – niti jedan čovjek nije otok, osim ako ga ne nazovete Ennis, što je irska riječ za taj dio kopna okružen sa svih strana vodenom površinom.

Objavljen popis: Ovo su najpopularnija imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj 30 divnih francuskih imena za djevojčice i dječake i njihove hrvatske inačice Ajla, Melisa... 25 lijepih i baš posebnih turskih imena za djevojčice Liam, Zoi… 15 stranih imena za djecu koja su se udomaćila u Hrvatskoj Kratka i baš zvučna: 30 najpopularnijih skandinavskih imena za curice i dečke Ivor, Liam, Vigo… 70 zvučnih imena od samo četiri slova za dječake Bela, Lara, Hana, Iris… 70 lijepih imena od samo četiri slova za djevojčice