U potrazi ste za savršenim štiklama koje namjeravate nositi na svom vjenčanju i potom u njima plesati do jutra? Obavezno obratite pažnju na to kakav model ćete naposljetku odabrati

Galerija

Buduće mladenke posvećuju puno pažnje odabiru štikli u kojima će se vjenčati i potom zabavljati na svadbenom slavlju.

Ima žena koje će se odmah nakon vjenčanja preobuti u cipele s ravnim potplatima kako bi u miru mogle plesati do jutra, ali sve ćemo se složiti kako su one u manjini.

Većina će ipak cijelo svadbeno slavlje provesti u cipelama s visokim potpeticama. Ako i vi tražite savršene štikle za svoj veliki dan, obratite pažnju na model koji ćete odabrati.

Štikle Foto: Guliver/Thinkstock

Naime, onaj koji će vam uzrokovati najviše boli u stopalima je model s izraženim špičastim vrhom i visokom tankom potpeticom. Upravo je to kombinacija koja mladenkama izaziva probleme.

Iako ovakav model štikli izgleda vrlo elegantno, u njemu su prsti previše stisnuti, a tanka potpetica ne nudi nikakvu potporu. Zbog svega navedenog pritisak na stopala je velik i brzo se stvara osjećaj neudobnosti.

Štikle Foto: Guliver/Thinkstock

Zato se mladenkama preporučuje nošenje štikli sa zaobljenim vrhom ili pak onih s blago otvorenim prstima. Ako ipak ne želite odustati od modela sa špičastim vrhom, odaberite onaj s manjom potpeticom (od 7 cm na niže) ili pak birajte modele s blok potpeticom koja je znatno stabilnija i smanjuje pritisak na stopala, ali imajte na umu da ipak nećete moći izbjeći bol zbog stisnutih prstiju.
Modeli s otvorenim prstima i čvrstim remenom također je dobar izbor Foto: Guliver/Thinkstock