Judita Franković Brdar dobitnica je Zlatne arene za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "Sveta obitelj" redateljice Vlatke Vorkapić, za ulogu Note. Zlatne arene dodijeljene su na svečanoj dodjeli 71. Pulskog filmskog festivala u Istarskom narodnom kazalištu, a najviše Zlatnih arena dobio je igrani film "Proslava" Bruna Ankovića i producentske kuće Eclectica.

Galerija

Film "Proslava" osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji film te Zlatne arene za najbolji scenarij, najbolju mušku glavnu ulogu te za fotografiju. Isti je film dobio i najbolju ocjenu kritičara i novinara te Nagradu Kino mreže. Dokumentarac "Božja djeca" Silvestra Kolbasa i produkcije Factum osvojio je Zlatne arene za režiju i za montažu. Zlatne arene za najbolje glavne uloge Hrvatskog programa dobili su Lana Barić i Bernard Tomić.

Judita Franković Brdar u halterima na 71. Pulskom filmskom festivalu - 4 Foto: Goran Sebelic/Cropix

Nagrada publike pripala je filmu Vlatke Vorkapić i produkcije Interfilm "Sveta obitelj", dok je najbolji film sekcije Manjinska koprodukcija "Domaćinstvo za početnike" redatelja Gorana Stolevskog i hrvatskog koproducenta Kinorame koji je dobio i Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu. Judita Franković Brdar proglašena je najboljom sporednom glumicom za ulogu Note u filmu "Sveta obitelj".

Judita Franković Brdar u halterima na 71. Pulskom filmskom festivalu - 1 Foto: Goran Sebelic/Cropix

Notu koja odabire da u teškim okolnostima patrijarhalne sredine zadrži dostojanstvo i ljudskost, Judita Franković Brdar utjelovila je šarmantno, s velikom lakoćom i razigranošću, te kroz jednostavnost i neposrednost izgradila empatiju prema glavnom liku, opis je Juditina lika.

Glumica je za svečanu dodjelu nagrada 71. Pulskog filmskog festivala odabrala odjenu kombinaciju koja itekako privlači poglede. Odjenula je malu crnu haljinu sa šlepom, a riječ je o elegantnom modelu koji prianja uz tijelo te je asimetričnog kroja u gornjem dijelu, s voluminoznim rukavom na lijevoj strani, dok je na desnoj strani bez rukava.

Judita Franković Brdar na 71. Pulskom filmskom festivalu - 4 Foto: PR

Uz mini haljinu Judita Franković Brdar nosila je crne samostojeće najlonke s halterima, koji su stajlingu dali dozu zavodljivosti. Ženstvene crne salonke s tankom potpeticom svečanom outfitu dale su dašak klasike, kao i profinjeni nakit.

Judita Franković Brdar u halterima na 71. Pulskom filmskom festivalu - 2 Foto: Goran Sebelic/Cropix

Poput skulpture: Bijela haljina Mije Kovačić toliko je lijepa da joj ne treba nakit

Poznat i žiri: U Puli završeno ocjenjivanje kategorije "Najbolji glumac" nagrade Emmy