Institut "The Good House Keeping" izdao je novi vodič za organizaciju hrane u hladnjaku koji je iznenadio mnoge, uključujući i proizvođače ovog kućanskog aparata
Mnogi hladnjaci u vratima imaju ugrađene police za čuvanje jaja, no novi vodič instituta "The Good House Keeping" savjetuje da ih tamo na držite.
Zbog čestog otvaranja riječ je o najtoplijem dijelu hladnjaka pa zato tamo nije poželjno držati lako kvarljive namirnice.
Jaja bi umjesto toga trebali staviti u najhladniji dio hladnjaka, odnosno na zadnju policu, kao i svježe meso, ribu te slične proizvode.'Jaja, svježe meso i ribu trebali bi držati u najhladnijem dijelu hladnjaka, a ne u vratima. '
Na drugoj polici trebali bi držati mliječne proizvode, poput sireva, jogurta, maslaca i mlijeka.
U vratima držite sokove i umake
Na na prvu policu staviti termički obrađenu hranu – primjerice ostatke od ručka i večere, kao i mesne nareske, paštete i slično.
U zatvoreni stakleni odjeljak na dnu hladnjaka ide svježe voće i povrće, a u vrata sokovi i umaci s konzervansima poput kečapa ili senfa koji mogu podnijeti česta otvaranja hladnjaka.
Osnovna ideja ovakve organizacije je produljiti svježinu namirnicama, smanjiti otpad u kuhinji te hraniti svoju obitelj s najzdravijom hranom.
Da bi postigli taj cilj Institut savjetuje i redovito odleđivanje te čišćenje hladnjaka na pravilni način.