Institut "The Good House Keeping" izdao je novi vodič za organizaciju hrane u hladnjaku koji je iznenadio mnoge, uključujući i proizvođače ovog kućanskog aparata

Mnogi hladnjaci u vratima imaju ugrađene police za čuvanje jaja, no novi vodič instituta "The Good House Keeping" savjetuje da ih tamo na držite.

Zbog čestog otvaranja riječ je o najtoplijem dijelu hladnjaka pa zato tamo nije poželjno držati lako kvarljive namirnice.

'Jaja, svježe meso i ribu trebali bi držati u najhladnijem dijelu hladnjaka, a ne u vratima. '

Jaja bi umjesto toga trebali staviti u najhladniji dio hladnjaka, odnosno na zadnju policu, kao i svježe meso, ribu te slične proizvode.

Na drugoj polici trebali bi držati mliječne proizvode, poput sireva, jogurta, maslaca i mlijeka.

U vratima držite sokove i umake

Na na prvu policu staviti termički obrađenu hranu – primjerice ostatke od ručka i večere, kao i mesne nareske, paštete i slično.

U zatvoreni stakleni odjeljak na dnu hladnjaka ide svježe voće i povrće, a u vrata sokovi i umaci s konzervansima poput kečapa ili senfa koji mogu podnijeti česta otvaranja hladnjaka.

Osnovna ideja ovakve organizacije je produljiti svježinu namirnicama, smanjiti otpad u kuhinji te hraniti svoju obitelj s najzdravijom hranom.

Da bi postigli taj cilj Institut savjetuje i redovito odleđivanje te čišćenje hladnjaka na pravilni način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju