Debeljuškasta slatkica bundeva, zvana i kraljica jeseni, još je jednom dočekala svoju sezonu. Ova povrtnica može biti i savršen rekvizit za dekoriranje doma, a mi vam donosimo 10 ideja za najljepše i najposebnije dekoracije.

Galerija

Bundeva je prozvana kraljicom jeseni zbog svojih ljekovitih svojstava jer je bogata antioksidantima i karotenom, a pogotovo vitamina C i E, zbog čega je idealna u borbi protiv srčanih bolesti, rizika od raka, očne mrene i moždanog udara.

Njezino lako probavljivo meso sadrži vrlo malo kalorija, dok je u žuto-narančastim plodovima nagomilano bogatstvo minerala i vitamina.

Ako vas okus bundeve ne privlači, tu su sjemenke ili koštice bundeve kao odličan izvor bjelančevina koje, ovisno o vrsti, sadrže do 31 posto ukupnog sadržaja sjemenke.

Bučino ulje pak sadrži velik postotak beta-karotena, vitamina E i kalija. Iako se u 100 grama ulja nalazi 900 kalorija, treba imati na umu kako je za fantastičan okus salate dovoljna tek jedna žlica.

Bundeva kao jesenski ukras za dom - 10 Foto: Living4media

Osim što je poželjan gost na tanjuru, bundeva će divno izgledati i oko tanjura te u drugim dijelovima vašeg doma u obliku ukrasa. Od ove debeljuškaste slatkice mogu se stvoriti najljepše jesenske dekoracije za dom u kojima ćete uživati, a vaši će gosti njima biti očarani.

Što kažete na ideju da izdubite bundevu i u nju stavite raznoliko cvijeće, lišće i crveni glog?

Kraljica jeseni neka vam posluži i za dekoriranje stola za jelo, pa primjerice u izdubljenu bundevu stavite pribor za jelo. Svaki prolaznik sigurno će zastati ispred vašeg prozora ukrašenog bundevama i bocama u boji. Od malih bundeva možete napraviti i preslatke svijećnjake. Razigrajte maštu jer ideja je stvarno puno!

Bundeva kao jesenski ukras za dom - 1 Foto: Living4media

Razgledajte fotografije u našoj galeriji i neka vas inspiriraju za vlastite ideje uz koje će vaš dom izgledati poput mjesta iz neke čudesne priče.

Već od 1,30 eura: Detalji koji će unijeti jesen u vaš dom i učiniti ga tako ugodnim

Mekani jastuci u obliku bundeve živnut će prostor, a dolaze u sedam boja