Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron ugostili su grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa i njegovu suprugu Marevu Grabowski. Grčki premijer je u društvu supruge stigao u službeni posjet Francuskoj.

Povod kratkom boravku u Parizu bila je izložba "Pariz – Atena: Rođenje moderne Grčke", koja se održava u pariškom muzeju Louvre.

Macron i Mitsotakis osobno su otvorili izložbu koja je postavljena u čast 200. godišnjice Grčkog rata za neovisnost. Izložba koja naglasak stavlja na kulturne, povijesne i umjetničke poveznice dviju nacija za javnost se otvara 30. rujna i može se pogledati sve do 7. veljače 2022. godine.

Kada je u pitanju moda, francuska prva dama opet je igrala na sigurno u vrlo jednostavnoj i elegantnoj kombinaciji, kakva i priliči obilasku važne kulturne institucije.

Istovremeno je pokazala kako je lako doći u centar pažnje bez visokih proreza i dubokih dekoltea. Brigitte je nosila kaput u takozvanoj kraljevskoj nijansi plave boje, koja je toliko lijepa i dominantna da se s nje teško skida pogled.

Njezin elegantan kaput tako je sam po sebi postao glavni adut naoko jednostavne kombinacije koja se istaknula zahvaljujući njegovoj boji.