Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron ugostili su grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa i njegovu suprugu Marevu Grabowski. Grčki premijer je u društvu supruge stigao u službeni posjet Francuskoj.

Galerija Brigitte Macron u predivnom plavom kaputu Mareva Grabowski, Kyriakos Mitsotakis, Emmanuel Macron i Brigitte Macron Mareva Grabowski i Brigitte Macron +1 Brigitte Macron i Mareva Grabowski

Povod kratkom boravku u Parizu bila je izložba "Pariz – Atena: Rođenje moderne Grčke", koja se održava u pariškom muzeju Louvre.

Macron i Mitsotakis osobno su otvorili izložbu koja je postavljena u čast 200. godišnjice Grčkog rata za neovisnost. Izložba koja naglasak stavlja na kulturne, povijesne i umjetničke poveznice dviju nacija za javnost se otvara 30. rujna i može se pogledati sve do 7. veljače 2022. godine.

Brigitte Macron u predivnom plavom kaputu Brigitte Macron u predivnom plavom kaputu (Foto: Profimedia)

Kada je u pitanju moda, francuska prva dama opet je igrala na sigurno u vrlo jednostavnoj i elegantnoj kombinaciji, kakva i priliči obilasku važne kulturne institucije.

Mareva Grabowski, Kyriakos Mitsotakis, Emmanuel Macron i Brigitte Macron Mareva Grabowski, Kyriakos Mitsotakis, Emmanuel Macron i Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Istovremeno je pokazala kako je lako doći u centar pažnje bez visokih proreza i dubokih dekoltea. Brigitte je nosila kaput u takozvanoj kraljevskoj nijansi plave boje, koja je toliko lijepa i dominantna da se s nje teško skida pogled.

Njezin elegantan kaput tako je sam po sebi postao glavni adut naoko jednostavne kombinacije koja se istaknula zahvaljujući njegovoj boji.

Mareva Grabowski i Brigitte Macron Mareva Grabowski i Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju