SASTOJCI (ZA 6 JAJA):

- 6 jaja
- 75 ml grčkog jogurta
- 1 žlica senfa
- ½ žličice dimljene mljevene paprike
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- par kapi tabasca

Što manje kuhanja: Fina proljetna salata od ostataka s uskrsnog stola

Mladi luk: Tri česta zdravstvena problema koje zeleni dio rješava za tren

Priprema:

1. Jaja stavite u hladnu vodu, kad voda zakuha kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanjke.

2. Žumanjke stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, sol, papar i tabasco pa sve još jednom izmiješajte.

3. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom pa napunite polovice bjelanjaka i ukrasite po želji.

Već smo pisali o važnosti konzumacije jaja u bilo koje doba dana. Uz ova pikantna punjena jaja, otkrijte i meka poširana jaja, isprobajte recept za kalorični doručak s kojim se mršavi. I ne zaboravite na omlet! Pretvorite omlet u fini ručak za 15 kuna koji će nahraniti četveročlanu obitelj.

SAVJET:

S obzirom na to da tijekom uskrsnih blagdana često imamo višak nepojedenih jaja, slobodno ih iskoristite za ovaj recept.

Dobar tek!