Godinu dana prošlo je od ideje do realizacije projekta, a prošli tjedan je na radost mnogih Varaždinaca u ovom barkonom gradu osvanuo prvi "Kolačomat".

Kako mu i samo ime govori, radi se o samoposlužnom aparatu u kojem umjesto kave ili primjerice grickalica možete kupiti - kolače. Najukusnije, svježe kolače iza kojih stoji tamošnja kavana Arbia Dorka čiji se vlasnici osim proizvodnjom kolača bave i hotelijerstvom, a cilj im je, kažu, uvijek i u svemu isti - zadovoljstvo kupaca.

Činjenica da "Kolačomat" od postavljanja prošlog tjedna pune više puta dnevno vjerojatno je najbolji dokaz da su kupci i ovaj put zadovoljni.

Ne morate kupiti poseban kalup! Trikovi za lakše pečenje kolača sa stvarima koje već imate doma

Sama ideja došla je na početku koronakrize. Prateći strane medije vidjeli smo da polako dolazi do zatvaranja objekata i počeli smo azmišljati kako da naše kolače ponudimo na jedan suvremeni način. I došli smo na ideju zašto ne bi naprvili kolačomat, ispričali su nam vlasnici ovog slatkog punkta.

Bacili su se na istraživanje, a kada su savladali i riješili svaki detalj, postavljen je "Kolačomat". Odaziv je odmah bio velik, kupci oduševljeni a čestitke i pohvale, kažu nam, stižu sa svih strana.

Kremšnite, mađarice, cheesecake i druge razne torte i kolači, sukladno oduševljenju, nestaju s polica. Svaki kolač upakiran je u zasebnu ambalažu, a u paketu dolazi i žličica tako da se odmah može jesti.

Kolač od Nutelle i keksa: Superbrzi recept bez puno filozofije

Vlasnici prvog varaždniskog, a moguće i prvog hrvatskog "Kolačomata" planiraju i daljnju realizaciju projekta,  a do tada redovito će puniti ovaj jer interesa ne nedostaje.

Vi niste normalni. Sad ste mi još dostupniji. Imala bum milijun kila zbog vas, samo je jedan od zadovoljnih komentara na društvenim mrežama.