Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Ne morate kupiti poseban kalup! Trikovi za lakše pečenje kolača sa stvarima koje već imate doma

28. veljače 2021 Piše Zadovoljna.hr
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lijepo je imati dobro opremljenu kuhinju sa svim mogućim pomagalima. No nije nužno imati baš svaki komad kuharske ili slastičarske opreme. Donosimo vam trikove koji vam pomažu pripremiti najraznovrsnije slastice bez trošenja dodatnog novca.

1. Pregradite lim za pečenje
Zaželjeli ste se brownieja, ali svi recepti traže kockasti lim za pečenje kojeg nemate u svojoj kuhinji? Nema problema! Običan lim za pečenje možete „pregraditi“ na veličinu koja vam je potrebna.

Uzmite komad aluminijske folije i savijajte je dok ne dobijete čvrstu, ali fleksibilnu traku. Stavite je na određeni dio klasičnog lima za pečenje i lagano zavinite rubove. Potom u pregrađeni dio ulijte smjesu za pečenje. Ovaj tip pregrade će bolje funkcionirati za kolače guste smjese poput brownieja ili za pečenje pita.

Čokoladni kolač Desert bez grižnje savjesti: Brzi čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove

2. Napravite kalup za kuglof
Klasičan kalup za pečenje kuglofa ima rupu u sredini koja ovom kolaču od dizanog tijesta daje prepoznatljivi oblik. Ako nemate kalup za kuglof, poslužiti se možete i malim trikom. U običan kalup za pečenje torti stavite čistu metalnu konzervu koji ćete napuniti sirovom rižom.

U ostatak kalupa potom nalijete smjesu za kolač i pecite na uobičajen način. Kad izvadite kolač iz pećnice, pažljivo uklonite konzervu iz sredine i voila - dobili ste kuglof!

3. Razvucite tijesto sa staklenom bocom
Pripremili ste tijesto za omiljeni desert, ali ga nemate čime razvući? Upotrijebite staklenu bocu od jedne litre od soka ili kakvog alkoholnog pića. Važno je samo temeljito oprati bocu i skinuti eventualnu etiketu sa stakla prije nego što istu pobrašnite i krenete s razvijanjem tijesta.

Slika nije dostupna Jedna smjesa, sedam vrsta kolača: Brzi recept za prefine blagdanske slastice

4. Oblikujte kekse čašom
Lijepo oblikovani keksići hit su na svakom stolu i profilu Instagrama. No ne morate kupovati posebne kalupe da biste uživali u hrskavim zalogajima. Tijesto možete oblikovati i obručem bilo koje staklene čaše.

Kako možete pregraditi klasični lim za pečenje, pogledajte u YouTube videu Food52.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close